Координаторката на ООН по хуманитарните въпроси за палестинските територии Лин

...
Координаторката на ООН по хуманитарните въпроси за палестинските територии Лин
Коментари Харесай

ООН: Заради израелските бомбардировки в Газа не остана нито едно безопасно място

Координаторката на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси за палестинските територии Лин Хейстингс предизвести през днешния ден, че " в Газа не е останало безвредно място " поради израелските бомбардировки на анклава от началото на войната с " Хамас " на 7 октомври, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Хейстингс уточни в изказване, че " предварителните предизвестия ", отправени от израелската войска към хората да се изтеглят от регионите, които има намерение да нападна, " нямат никакво значение ". " Няма безвредно място в Газа ", добави тя.

Също през днешния ден Организация на обединените нации предизвести, че горивото в линията Газа е на привършване, което ще принуди организацията да ограничи внезапно напъните си за оказване на помощ на блокирания и унищожен от израелски въздушни удари анклав, откакто преди повече от две седмици бойците на " Хамас " започнаха офанзива против Израел, показва Асошиейтед прес.

Предупреждението бе отправено в миг, когато лечебните заведения в Газа, чиито запаси се изчерпват, се пробват да лекуват голям брой ранени.

Междувременно генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш се сблъска с ответни реакции от страна на Израел, откакто съобщи, че офанзивата на " Хамас ", провокирала войната, не се е случила " във вакуум ".

Здравни чиновници обявиха, че броят на починалите нараства, а израелски самолети продължват да обстрелват Газа. Работници извадиха убити и ранени цивилни, в това число доста деца, от руините на разрушени здания в целия анклав.

Министерството на здравеопазването на Газа, което се управлява от " Хамас ", заяви, че през последните 24 часа са починали повече от 750 души. Асошиейтед прес не може да ревизира броя на убитите от самостоятелни източници и не е известно дали броят на жертвите включва и бойци на " Хамас ".

Израелската войска, която упреква " Хамас ", че работи прикривайки се зад цивилното население, съобщи, че при ударите ѝ са убити бойци на групировката и са унищожени военни цели.

От началото на спора бойците на " Хамас " в Газа не стопират да обстрелват Израел с ракети.

Увеличаването на броя на жертвите в Газа – откакто предходния ден бяха убити 704 души – е невиждано в продължаващия от десетилетия израелско-палестински спор. Още повече човешки жертви може да има, в случай че Израел стартира предстоящата сухопътна интервенция, целяща да унищожи " Хамас ", показва АП.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР