Координаторът за държавни реформи в косовското правителство Бесник Тахири изключи

...
Координаторът за държавни реформи в косовското правителство Бесник Тахири изключи
Коментари Харесай

Прищина: Белград трябва да приеме реалността, подялба на Косово няма да има

Координаторът за държавни промени в косовското държавно управление Бесник Тахири изключи опцията за делба на Косово и сподели, че за Белград е най-добре да одобри тази действителност, съобщи БГНЕС.
Реакцията на косовския държавен чиновник последва изказването на сръбския министър на защитата Александър Вулин, който сподели, че е " черноглед във връзка с постигането вероятен компромис сред Косово и Сърбия в Брюксел ".
„ И Вулин, както и всеки различен държавен чиновник в Белград, би трябвало да осъзнаят, че времето на " компромиса " отмина и че в този момент би трябвало да одобряват действителността. А действителността е следната: Косово е прието от повече от 100 страни в света, към този момент от 19 години сме свободни, а са минали 10 години от провъзгласяването на независимостта, написа във Фейсбук Тахири.
В отговор на коментара на Вулин, който е сегашен министър на защитата, а преди този момент е бил шеф на службата за Косово в сръбското държавно управление, Тахири съобщи, че " цялата политическа система и институционалния ред на Косово са самостоятелни " и че " преди повече от десетилетие контактната група показа трите правилото " за решение на косовския въпрос.
Тези три правилото, както написа Тахири, са " точни и доста ясни ": Решението за статута на Косово би трябвало да консолидира районната сигурност и непоклатимост (....); В Косово няма да има разделяне (...); няма да има обединяване на Косово с друга страна.
„ Всеки опит за връщане в публичното пространство на думата " компромис " е неуспех и е с желание за основаване на политическа мъгла “, разяснява още Тахири. Според него Белград " употребява думата компромис, с цел да успокои пристрастеностите вътре в Сърбия ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР