Конвой от камиони с български регистрационни номера привлече вниманието на

...
Конвой от камиони с български регистрационни номера привлече вниманието на
Коментари Харесай

Гръцка медия: Български камиони превозват боеприпаси от Гърция за Украйна

Конвой от камиони с български регистрационни номера притегли вниманието на жителите на Янина, защото е бил ескортиран от полицията. Според гръцкия портал конвоят е прекосил целия Янински регион, като е превозвал муниции. Транспортната интервенция се е осъществила от военните хранилища в Пъцали и е почнала малко след 11:00 ч. в петък (9 февруари) сутринта, осведоми " Фокус ".

Повече от двадесет камиона са пристигнали в град Янина през последните дни, те са били с конвой от патрули и стандартни коли на гръцката полиция, след което са прекосили целия басейн на Янина и са влезнали на автомагистрала " Егнатия Одос ".

" Въпросните камиони принадлежат на българско сдружение, профилирано в транспорта на муниции и експлозиви. Всъщност България разполага с най-големия склад за военни материали в Югоизточна Европа ", написа гръцката медия.

Засега не е известно за какво военните материали са били натоварени от военните хранилища в района и крайната им дестинация е незнайна. По непотвърдена информация на Epiruspost се допуска, че те са предопределени за Украйна.

Същата българска компания е транспортирала военни материали от хранилища в Козани преди към две години. Гръцките управляващи не са дали отговор на EpirusPost на въпроса за задачата на интервенцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР