Конвои с хуманитарна помощ се отправиха тази сутрин от Египет

...
Конвои с хуманитарна помощ се отправиха тази сутрин от Египет
Коментари Харесай

Конвои с хуманитарна помощ се приближават към контролния пункт между Египет и Газа

Конвои с филантропична помощ се насочиха тази заран от Египет към Рафах, граничния пункт с подложената на израелски обстрел линия Газа, където от дни не влизат помощи, оповестяват филантропични служащи, представени от Франс прес.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 472
" Пристигнахме на терминала и в този момент чакаме идващия стадий ", сподели Хеба Рашед, която управлява египетската неправителствена организация " Мерсал ".

Стотици камиони са струпани по 40-километровия път сред Eл Ариш и Рафах.

" Не ни е казано в какъв брой часа ще преминем " в линията Газа, само че ни помолиха да тръгнем за Рафах ", удостовери чиновник на Египетския Червен полумесец, поискал анонимност.

През последните дни със самолети от разнообразни страни и интернационалните организации дойдоха товари с филантропична помощ. Египет е изпратил десетки камиони.

Призиви за дарения са отправени по целия свят, а Европейският съюз към този момент разгласи филантропичен мост към Египет, с цел да достави помощ на 2,4-милионното население на Газа, половината от което се състои от деца.

За десетте дни на война сред Израел и ръководещата в Газа формация " Хамас " граничният пункт е бил обстрелван четири пъти. Никакви помощи не са влезнали в дребния анклав, подложен на " цялостна блокада " от Израел.

Вашингтон приканва Египет да пусне американците да изоставен Газа, до момента в който Кайро дава отговор, че никой няма да напусне, в случай че помощите не влязат в анклава. Снощи египетският президент Абдел Фатах ас Сиси и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разискаха по телефона помощта за Газа, която египетското президентство дефинира като " приоритет ".

" Изглежда, че се приближаваме към съглашение за влизането на помощи и излизането на чужденци ", сподели представителят на Червения полумесец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР