Концесионерите на варненските плажове няма да вдигат цените на плажните

...
Концесионерите на варненските плажове няма да вдигат цените на плажните
Коментари Харесай

Ето къде няма да вдигат цените на чадърите и шезлонгите по плажовете

Концесионерите на варненските плажове няма да подвигат цените на плажните такъми. За чадър ще се заплаща 5 лв., толкоз ще коства и наемането на шезлонг. Цените в курортите край Варна ще бъдат в диапазона от 8 до 10 лева

Въпреки прохладното време през май, подготовката на плажните линии за летния сезон стартира. След като пясъкът бъде подравнен благодарение на машини, той ще се почиства всекидневно.

" Подготовката стартира за сезона. Обикновено към 24 май приготвяме плажовете за откриване на местата, които са по-силно посещавани. Изключвам естествено курортните комплекси, където към този момент част от плажните линии са готови ", сподели Андрей Василев, представител на концесионера на плажната линия във Варна и курорта “Св. св. Константин и Елена ”.
Тази година инфлационният показател, който дефинира концесионните такси, е нараснал с 17%. С толкоз се чака да бъдат индексирани и концесионните и наемните вноски към страната, заяви Българска национална телевизия.

" Очакваме фиксиране на някакъв коефициент, с който да бъде обикновено индексиран, тъй като в последна сметка, в случай че тази година резервираме цените и не ги усилваме, то идната година това ще се усети по джоба на туристите и на тези, които посещават плажа ", сподели още Андрей Василев.
Свободната зона на плажа е 50 на 100. Варненци обаче споделиха, че тук-там платените чадъри и шезлонги заемат най-предпочитаната линия покрай морето:

- Българските плажове са извънредно чисти, извънредно поддържани. Преди имаше опция да си опънеш хавлия непосредствено до морето, даже на първа линия, в този момент към този момент е невероятно. Навсякъде има шезлонги и цените са доста високи.

- Да се съкратят малко чадърите, нищо не липсва, всичко си имат. Само може би вероятно тоалетни, портативни. По-добре е от Гърция. Пясък, непорочност, там повече камънаци има.
За този сезон възнагражденията на спасителите са нараснали с 40%, само че все пак казусът с неналичието на личен състав в сектора остава.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР