Концесионерът на Летище София ще ускори инвестициите през 2022 г.

...
Концесионерът на Летище София ще ускори инвестициите през 2022 г.
Коментари Харесай

Събев: Целта е Летище София да предлага по-високо ниво на обслужване от това в Мюнхен

Концесионерът на Летище София ще форсира вложенията през 2022 година За това се договориха министърът на превоза и известията Николай Събев и изпълнителният шеф на „ Соф Кънект “ господин Хесус Кабайеро.

Министърът настоя за препланиране на капиталова стратегия и изтеглянето на част от финансовите задължения, заложени в концесионния контракт, за по-ранен стадий.

Целта е Летище София да предлага по-високо равнище на обслужване от летище Мюнхен. Министърът увери Кабайеро, че страната има желание да извършва всичките си отговорности по контракта за концесия и чака от концесионера да направи всички заложените вложения, както и да предложи на пасажерите високо качество и равнище на обслужване.

„ Нямам предразсъдъци, нито съмнения. Държа на положителните професионални взаимоотношения, само че ще пазя публичния интерес до дъно “, изясни министърът.

Събев настоя комерсиалната зона на летището да бъде в най-скоро време актуализирана и преструктурирана, според международните стандарти. „ Искаме пасажерите да получават „ прекарване “, когато идват и напущат страната ни, а не просто положително обслужване. Твърде дълго на българското общество му бе обещавана качествена услуга, търпението е изчерпано. Очакваме от Вас резултати “.

От своя страна Хесус Кабайеро го осведоми, че възнамеряват инвестиция от 4 млн. евро през 2022 година съответно за комерсиалните площи. Екипът на министерството пое ангажимент за подпомагане за постигането на общите цели, като даде обещание работната група да се събира толкоз постоянно, колкото е нужно, с цел да имаме безвредно, високо дейно и представително летище. Председател на групата ще бъде отрасловият заместник-министър господин Владимир Върбанов.

Кабайеро увери, че ще работи за превръщането на летище София в районен център. Директорът изясни, че работи по откриването на 100 нови дестинации, в това число задокеански и че към този момент има създаден нападателен маркетингов проект.

Хесус Кабайеро осведоми министъра и екипа му, че към този момент е стартирана процедура за избор на международна почистваща компания, която обслужва летище Мюнхен и още 11 летища по света. Кабайеро изясни, че компанията разполага с най-съвременни технологии за разчистване, в това число роботи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР