Концерт на световно известния пианист Алексей Любимов е бил прекъснат

...
Концерт на световно известния пианист Алексей Любимов е бил прекъснат
Коментари Харесай

Полицията прекъсна концерт заради украинска музика в Москва

Концерт на международно известния пианист Алексей Любимов е бил пресечен от полицията в Москва. Поводът е бил, че има сложено взирвно устройство в постройката. Това оповестиха участвали на концерта във Facebook, предадоха съветски медии.

Инцидентът е станал на 13 април вечерта в Москва в концертната зала „ Рассвет “. На сцената са били пианистът Алексей Любимов и певицата Яна Иванилова. Те са изпълнявали творби по музика на Франц Шуберт и известния украински композитор Валентин Силвесторов, когато са влезнали органите на реда.

Полицаите са прекъснали концерта, откакто съобщили на присъстващите, че има сложена бомба в залата. Сигналът бил неизвестен.

В този миг Алексей Любимов приключвал творбата на Валентин Силвесторов. От публикувано видео в yuotubeсе вижда, че служителите на реда изчакват пианиста да изсвири и последните акомпанименти и тогава прекъсват концерта.

След това всички присъстващи напущат залата и чакат да завърши инспекцията за взривно устройство, с цел да се върнат още веднъж, само че концертът не е траял.

„ Не се съмняваме, че подалият сигнал за бомба, го е направил, защото звуча украински композитор. Полицията обаче закъсня и пострада само Шуберт “, споделят участвали на концерта пред „ Новие новини “.

Сътрудници на известния пианист настояват, че той е бил арестуван. Няма публична информация от съветските управляващи по случая.

Алексей Любимов е национален актьор на Русия. Преподава в университета „ Моцарт “ в Залцбург от 1998 година, където има клас по фортепиано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР