Концерт на Фуюки Енокидо и Софийската филхармония ще закрие 28-ите

...
Концерт на Фуюки Енокидо и Софийската филхармония ще закрие 28-ите
Коментари Харесай

С концерт на кото завършват Дните на японската култура

Концерт на Фуюки Енокидо и Софийската филхармония ще закрие 28-ите Дни на японската просвета в 19.00 часа в зала „ България “. Публиката ще чуе осъществяване на японската солиска на кото - най-популярния обичаен инструмент в Япония, датиращ от VII в. Фуюки Енокидо има дейна концертна активност в над 30 страни по света. Нейни осъществявания са били част от формалната стратегия на закриването на Олимпийските игри в Лондон и Рио де Жанейро.

Концертът с репертоар, включващ взаимни осъществявания на кото и оркестъра, е необичайност за Софийската филхармония. Програмата е особено подбрана да покаже цялостната палитра от благоприятни условия на тринадесетструнния обичаен японски музикален инструмент. За предизвикването споделя диригентът Георги Патриков :

И за мен, и за оркестъра беше първа среща с този инструмент. Всички с интерес го одобряват, тъй като има своя специфика. Той в действителност прилича малко на арфа, малко даже на китара. Много забавен като форма, като тон също. Музиката е с типично източно звучене, звучи красиво, направено е добре като оркестровка и на драго сърце се извършва от музикантите в оркестъра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР