Концернът Volkswagen съвместно с фирмата Deutsche Telecom разработи нова информационно-развлекателна

...
Концернът Volkswagen съвместно с фирмата Deutsche Telecom разработи нова информационно-развлекателна
Коментари Харесай

Колите на Volkswagen стават част от интернет на нещата

Концернът Volkswagen взаимно с компанията Deutsche Telecom създаде нова информационно-развлекателна система, която служи да ръководство от разстояние на другите системи в дома на притежателя на автомобила. Технологията бе показана на ревюто за потребителска електроника, извършено в Берлин.

Германският производител образно показва по какъв начин моделът VW e-golf може да стане част от по този начин наречения „ интернет на нещата”. Функцията работи при съществуването на Android в смарт телефона, в който би трябвало да бъде качено и особено приложение Volkswagen Car-Net App Connect, написа Actualno.com.

След настройки от екрана на мултимедийния комплекс на автомобила ще се появи опция за свързване със система за ръководство „ интелигентен дом” (Smart Home), която е създадена от Deutsche Telecom. Така от разстояние ще може да се управлява осветлението, отоплението, работата на домакинските уреди (може да се включва прахосмукачка от разстояние, например) и битовата електротехника, както и на охранителната система.

От компанията настояват, че функционалността ще може да работи с всеки един модел на Volkswagen и още от този месец ще бъде налична за всички притежатели на коли, чиито домове са включени в системата „ интелигентен дом”. Новата технология се споделя Magenta SmartHome, като се състои от интерфейс за наблюдаване и конфигурация на включените към нея електронни системи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР