Концептуалният проект за създаването на два пилотни зелени затвора“ в

...
Концептуалният проект за създаването на два пилотни зелени затвора“ в
Коментари Харесай

Затворите в Плевен и Белене черпят опит от затвор в Норвегия

Концептуалният план за основаването на два пилотни „ зелени пандиза “ в България към този момент е на финалната права, оповестява профилираният юридически уебсайт

Под съглашението за побратимяване сред българските места за отнемане от независимост в Белене и в Плевен и норвежкият затвор Она, подписи поставиха началниците на трите пандиза. Церемонията се състоя в Кралство Норвегия, покрай гр. Ставангер, където се намира и пандизът, от който България ще черпи директно опит, оповестява Министерство на правосъдието.



Фокусът на бъдещите дейности е подложен както върху инфраструктурни ограничения, по този начин и върху

обучителни действия за лишените от независимост и личния състав, насочени към придобиване на познания и умения в региона на „ екологичната “ стопанска система.

Норвежката корекционна работа към този момент е интегрирала тези концепции в своите затвори в региона на селското стопанство, биоземеделието, здравословните артикули, потреблението на самоподдържащи се енергийни запаси и основаването на здравословна затворническа среда. Според норвежките сътрудници, екологизацията на пандизите дава опция за основаване на по-ефективни пенитенциарни заведения, в които намаляването на потреблението на сила и ангажирането на лишените от независимост с трудова претовареност, обучение и образование за подготовка за работа в нововъзникващата зелена стопанска система, понижава разноските на финансови и човешки запаси.

От българска страна съглашението бе подписано от ст. комисар Стефан Стефанов – шеф на пандиза в Плевен и ст. комисар Павлин Камбуров – шеф на пандиза в Белене, от норвежка – от Лейф Магне Висте – шеф на пандиза Она. На церемонията участваха още отрасловият заместник-министър на правораздаването Георги Николов, основният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) гл. комисар Ивайло Йорданов, специалисти от ГДИН и от Норвежката корекционна работа.

Тази самодейност е допустима по линия на ГДИН,

която е сътрудник по контракт за даване на безплатна финансова помощ от Фонда за двустранни връзки на стратегия „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 за „ Разработване на концептуален план за подсилване на двустранното съдействие сред Норвежката корекционна работа и Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ посредством основаване на два пилотни „ зелени пандиза “.

Визитата в Норвегия продължава с двустранни срещи, на които ще бъдат обсъждани сегашни и бъдещи взаимни действия, както и визити на други затвори.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР