Концепцията залага на теорията, че здравето на хората е дълбоко

...
Концепцията залага на теорията, че здравето на хората е дълбоко
Коментари Харесай

Финландски град тества как екологичният живот влияе на здравето ни

Концепцията залага на теорията, че здравето на хората е надълбоко преплетено със здравето на природата и съответната околна среда, написа Euronews.

Идеята става известна след отчет от 2015 година на Фондация „ Рокфелер ” и здравното списание The Lancet. Проучването им даде голям брой доказателства, че дейностите на човечеството излагат на риск основни животоподдържащи екосистеми на Земята, което от своя страна заплашва здравето ни и може да обърне обратно подобренията в него, реализирани през последните 100 години.

Планетарната здравна стратегия на Лахти е формирана от доктор Хана Хавери и най-общо казано включва персонализирани правила за хранене и физическа интензивност измежду природата.

Петима поданици на града ся приели да я следват в границите на два месеца, като се наблюдава здравният им статус преди и след експримента, в две направления – по какъв начин им въздействат персонализираната диета и животът с повече време измежду природата, и въпреки това – по какъв начин този им метод на живот въздейства на околната...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР