Концепцията за временната раздяла не е рядкост в брака, но

...
Концепцията за временната раздяла не е рядкост в брака, но
Коментари Харесай

6 ползи от временната раздяла във връзката

Концепцията за краткотрайната разлъка не е необичайност в брака, само че към момента постоянно е неразбрана, а от време на време даже заклеймявана. Но когато се прави вярно, тя може да предложи разнообразни изгоди, които да оказват помощ за спасяването на връзката или да дадат на всеки от сътрудниците яснотата, от която се нуждае, с цел да продължи напред. Това не значи, че ще скъсате с колегата си, а просто си давате опция, с цел да спасите връзките си.

Ето някои от преимуществата на краткотрайната разлъка във връзката:

Дава ви пространство и вероятност

Когато живеете с някого ден след ден, може да е мъчно да придобиете вероятност за връзката. Временната разлъка във връзката връзката и прекарването на известно време настрана може да ви даде пространството, от което се нуждаете, с цел да обмислите проблемите, които ви тревожат. Без разсейващите фактори и споровете на всекидневието можете да извършите крачка обратно и да помислите по-ясно за това какво желаете и от какво се нуждаете от колегата си.

 краткотрайната разлъка краткотрайната разлъка във връзката

По-ясна връзка с колегата ви

Едно от преимуществата на краткотрайната разлъка е, че тя може да докара до по-честно и намерено другарство сред вас и колегата ви. Когато живеете разграничени, ще би трябвало да полагате старания да разговаряте постоянно и ще имате повече време да обмислите какво желаете да кажете. Това може да докара до по-обмислени и продуктивни диалози, както и до по-дълбоко схващане на възприятията и потребностите на другия.

Решаване на проблеми

По време на краткотрайната разлъка двамата сътрудници имат опция да разпознават проблемите във връзката си, без да изпитват напън от това, че са в едно и също пространство. С повече независимост да обмислят прекарванията и мислите си сътрудниците може да се окажат по-отворени да работят по въпроси, които са избягвали, като да вземем за пример проблеми в общуването, проблеми с интимността или скрита неустановеност.

 краткотрайната разлъка краткотрайната разлъка във връзката

Възстановяване на връзката със себе си

Почивката от брака може да бъде и опция да се концентрирайте върху себе си. Може би сте пренебрегвали личните си потребности и ползи, с цел да поддържате връзката. Временната разлъка може да ви разреши да се свържете още веднъж със себе си, със своите пристрастености и със личните си цели за бъдещето. Това може да докара до по-голяма убеденост в себе си и по-силно възприятие за еднаквост.

Преосмисляне на връзката

Може би сте имали чувството, че сте заседнали в коловоз или че не се развивате като двойка. Прекъсването може да ви даде опция да изследвате нови способи на другарство между тях и да предоговорите изискванията на връзката си. Това може да докара до по-силно и пълноценно партньорство в дълготраен проект.

 краткотрайната разлъка 3 краткотрайната разлъка във връзката

Избягване на прибързани решения

Двойките постоянно се усещат принудени да вземат бързи решения, когато нещата във връзката им станат сложни. Това може да докара до анулиране на брака, без да се поддържа връзка вярно или да се обмисли какво може да се избави. Временната разлъка дава опция на всеки от сътрудниците да направи крачка обратно и да обмисли какво в действителност желае, без да бърза с вземането на дефинитивни решения.

И двамата би трябвало да са съгласни с краткотрайната разлъка

Временната разлъка може да бъде ефикасна, единствено когато двамата съпрузи са взаимно съгласни с продължителността, разпоредбите и главната цел на раздялата. Запомнете, че това не е едностранно решение. Силно целесъобразно е да проведете задълбочено разискване със брачна половинка си и да оформите тези особености посредством устно съглашение за краткотрайната разлъка. В противоположен случай няма да постигнете стремежи резултат, даже връзките ви може да се влошат. Важна е откритата и почтена връзка.

И не забравяйте, че при краткотрайната разлъка нормално имате сходни права и отговорности към фамилията. Просто си давате време да осмислите проблемите и да се справите дейно с тях. Това, че сте разграничени, не значи, че можете да си изневерявате, тъй като това опонира на концепцията за създаване на здрава връзка, към което и двамата се стремите.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР