Концепцията за Sando Shop се ражда за два часа, по

...
Концепцията за Sando Shop се ражда за два часа, по
Коментари Харесай

Ново място: The Sando Shop

Концепцията за Sando Shop се ражда за два часа, по време на циркулиране на улиците измежду нощ и записване на телефона - от менюто дo интериора. До най-малкия подробност, в това число котките.

Но, изначало. Sando Shop е новото място, в което се срещат Япония и бързата храна. Идеята, към този момент осъществена, е на Владимир Тодоров, за който знаем, че е учил в Академията HRC, работил в Съединени американски щати, Белгия и Нидерландия, натрупал опит в заведенията за хранене " Корсо " и " Бистрело ", печелил награди като " Готвач на България " да вземем за пример. Така е досега, в който желанието да има личен ресторант напълно назряло в главата му. Нещата бързо се задействали, оставало единствено тегленето на заем. Само че настъпил март, пандемията и затварянето, а с тях и яснотата, че би трябвало да се тръгне в друга посока. Една късна вечер след работа приятелката му небрежно приготвила това, което имали у дома - кюфте сред две печени филийки. Нещо се завъртяло в главата му и по този начин стигаме до първия епизод.
Фотограф: Цветелина Белутова Източник: Капитал
" Кацо Сандо " значи сандвич с панирано или печено свинско. Тези сандвичи са типична японска и ужасно известна в целия свят улична храна. Хлябът е шокупан - бял, бухнал, леко сладнеещ. Тук всеки ден се пече на място и филийките за сандвичите са печени. Освен със свинско се оферират с яйце, лук и трюфел, с бургер, с пиле и със сирена.

На място се подготвят още и сосовете, месата и бульонът, които са и за рамена. С него евентуално идва и въпросът по кое време споделяме, че нещо е " авторско ", и по кое време - че е " побългарено "? Кратък отговор би бил, че в първия случай има почерк, във втория - самоцел. Още по-кратко казано е, че първото е вкусно, второто - не. Тук раменът е с добруджанска саламурийка (добавка от девесил, люти чушки и оцет). И, да - попада в първия случай.

Към първичната концепция за меню с пет сандвича и рамен в последния миг има единствено една добавка. Решението за нея би трябвало да се търси по оста Русе - Токио. В Русе, става известно, има достоверна локална улична храна - паучита. Това е кайма или зеленчуци, завити в топчица тесто на пара. Владимир Тодоров е от Русе, азиатската кухня му е уязвимост, а тя е немислима без стотиците вариации на парените теста. Затова са и в менюто под името pork buns, които са два типа - на пара или пържени. Може би най-засищащите, компактни и комфортни за изяждане сандвичи, било на крайник или в бърза крачка.

Неоновият надпис на стената We ain`t ketchup е явно отговорът на Sando Shop към обобщаващия уличната ни храна въпрос " с кетчуп, майонеза, или горчица ". На другата стена са котките " манеки-неко ", несъмнено най-разпознаваемият детайл от японската кич-поп просвета. Знаем, че статуетките с клатещи се лапички носят шанс, а в случай че ги загледате - и световъртеж. Но, както излиза наяве от историята на Sando Shop, от едно завъртане на главата може да се роди и добра концепция.
Капитал - брой 43
бул. " Патриарх Евтимий " 14, работно време: от понеделник до събота - 12 - 21 ч.

Концепцията за Sando Shop се ражда за два часа, по време на циркулиране на улиците измежду нощ и записване на телефона - от менюто дo интериора. До най-малкия подробност, в това число котките.Но, изначало. Sando Shop е новото място, в което се срещат Япония и бързата храна. Идеята, към този момент осъществена, е на Владимир Тодоров, за който знаем, че е учил в Академията HRC, работил в Съединени американски щати, Белгия и Нидерландия, натрупал опит в заведенията за хранене " Корсо " и " Бистрело ", печелил награди като " Готвач на България " да вземем за пример. Така е досега, в който желанието да има личен ресторант напълно назряло в главата му. Нещата бързо се задействали, оставало единствено тегленето на заем. Само че настъпил март, пандемията и затварянето, а с тях и яснотата, че би трябвало да се тръгне в друга посока. Една късна вечер след работа приятелката му небрежно приготвила това, което имали у дома - кюфте сред две печени филийки. Нещо се завъртяло в главата му и по този начин стигаме до първия епизод.
Фотограф: Цветелина Белутова Източник: Капитал Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Марина Караконова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР