Концепцията Kitchen 59 е събрала в себе си ресторант, кампус,

...
Коментари Харесай

Ново място: Kitchen 59

Концепцията Kitchen 59 е събрала в себе си ресторант, кампус, хотел, дели и бар с 360-градусова панорама към София. Всички те са обединени от една пристрастеност - тази към храната. В своето ДНК мястото е обвързвано с известната HRC Culinary Academy, в която фенове на кулинарното изкуство от целия свят се трансформират в експерти, а част от тях даже откриват работа в разнообразни " Мишлен " заведения за хранене.

Kitchen 59 се намира на постоянно заетия бул. Цар Борис III 59, в непосредствена непосредственост до студентската база на кулинарната академия. В кампус частта могат да отседнат както учащите се кулинари, по този начин и студенти от разнообразни университети. Липсата на подобаващи места за дълготрайно настаняване на студентите в HRC Culinary Academy в действителност е една от главните задвижващи потребности зад плана Kitchen 59. Подобен метод на работа по света са развили мрежите The Student Hotel и Mama Shelter. С времето обаче концепцията се разраства и през днешния ден мястото приветства всички фенове на вкусната храна.

Хотелската част предлага както краткосрочно настаняване, по този начин и дълготраен престой. На етажите, предопределени за посетители, има даже кухня, която би могла да се употребява за приготвянето на храна по лични предписания. Няма да срещнете пластмасови шишета, на всеки етаж има и станция за вода.

В многофункционалната постройка е изместен и ресторант Talents, в който студентите обслужват клиенти под управлението на майстор-готвачи. Можете да надникнете в отворената кухня на заведението, където постоянно тече трескава подготовка на храната, а един от най-любопитните моменти е плейтването на поръчката пред очите ви. Менюто в ресторанта е проведено въз основата на сезонни съставки, които се набират от местни производители.

Всяка седмица обедното меню е друго, а цените са изненадващо налични. В предложенията се прокрадват чорба от манатарки с кафяво масло и печени лешници, таратор с фреш от краставици, ризото с грах и пяна от грах и нежни, пикантни свински ребърца с мисо майонеза. Цялостният блян в кухнята на Talents е ястията да бъдат поднесени отвън обичайния им прочит, с цел да могат студентите да покажат своите лични хрумвания и да практикуват допустимо най-пълноценно.

Вечерното меню също е сезонно и се сменя на три месеца. Цените за вечеря са по-високи, а при приготвянето им доминират комплицирани техники. Тук можете да опитате ястия като ален октопод, пълнен пъдпъдък и телешко су тип.
Капитал - брой 33
Няколко пъти месечно в ресторанта се провеждат и тематични вечери, част от които са финалния изпит на някои от студентите в академията.

Тоалетните на ресторанта също припомнят за сериозното образование, през което минават учащите се. Усещането е като че ли внезапно се отзоваваш в някои от известните кулинарни излъчвания. На заден декор звучи запис, на който началник готвачи дават директиви на своите студенти, в него можете да чуете даже Гордън Рамзи.

Дели частта на Kitchen 59 предлага храна за бързо ядене за из път, която включва оферти като печени на място закуски, няколко типа сандвичи, салати и супи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР