Концепцията, че всички ние сме компютърно генерирани герои, които обитават

...
Концепцията, че всички ние сме компютърно генерирани герои, които обитават
Коментари Харесай

Живеем ли в матрица? Според ново проучване това е възможно

Концепцията, че всички ние сме компютърно генерирани герои, които населяват свят, толкоз действителен, колкото и този, който геймърите изследват на своите конзоли PlayStation, не е напълно нова.

Още през 1999 година Морфей влиза в " Матрицата ", с цел да измъкне Нео и още няколко избраници от симулирана действителност, основана от усъвършенствани машини, с цел да употребяват хората като източник на сила. Но защото концепцията прониква освен в областта на научната фантастика и известната просвета, само че и в университетските среди, понякога някой мъдрец или физик има какво ново да каже по въпроса.

Точно това се случва и тази седмица, когато физик от Университета в Портсмут, Обединеното кралство, предлага нов закон на физиката, който може да поддържа теорията, че това, което виждаме като наша действителност, в действителност е комплицирана виртуална симулация, работеща на галактически компютър. Теорията произтича от предходни проучвания, които доктор Мелвин Вопсън е провел, с цел да откри дали информацията има маса.

Scientist publishes 'evidence' that we really could all be living in the Matrix
— The Independent (@Independent)
" Всеки естествен човек ще си намерения, дали не е допустимо да се окаже, че може би към този момент се намираме в някакъв тип дигитален свят на виртуална действителност? ", казва Вопсън във видеоклип от март, оповестен в канала на университета в YouTube.

" Не е пресилено да предположим, че една напреднала цивилизация или може би ние самите в бъдеще ще достигнем софтуерно равнище, при което ще можем да симулираме нашия свят или цялата галактика и това ще е неразличимо от действителността " , споделя още той.

Хипотезата за симулирана галактика съществува от години

Идеята, че космосът работи с квантови кодове, съществува от години, като става известна в университетските среди през 2003 година, когато философът Ник Бостром от Оксфордския университет написа авторитетна публикация за аргумента за симулацията.

По принцип всичко може да бъде симулирано с компютър с задоволителна мощ . Бостром твърди, че за напредналите цивилизации сходна комплицирана симулация би била много лесна за тези, които желаят да изследват историята си или да забавляват децата си.

Теорията е известна измежду доста известни персони, в това число Елон Мъск. Основателят и основен изпълнителен шеф на Tesla се включи в нея по време на конференция през 2016 година, заявявайки, че съгласно него вероятността да живеем в по този начин наречената от него " базова действителност " - с други думи в действителната галактика, за разлика от симулираната - е " едно към милиарди ".

" How about this: "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР