Концепция за личните сметки на физически лица, водени от Централен

...
Концепция за личните сметки на физически лица, водени от Централен
Коментари Харесай

Горанов се сети да търси акции от масовата приватизация

Концепция за персоналните сметки на физически лица, водени от " Централен депозитар " АД в така наречен Регистър А разгласява финансовото министерство за публично разискване.
Зад комплицираното име де факто се крие желание на страната да се оправи с така наречен " спящи " акции от всеобщата приватизация - тези, които се вземаха с така наречен бонови книжки и по които в този момент няма никакво придвижване.
Идеята на финансовия министър Владислав Горанов е да стартира огромна осведомителна компания, с която да накара съответните притежатели на акции да се разпоредят с тях или най-малко страната да почне да се разпорежда с тях.
Съгласно желанията, всеки притежател на " спящи " акции ще разполага с една година, с цел да ги трансферира от персоналните си сметки към подсметки при определен от него капиталов медиатор. След като изтече този период, тези акции ще бъдат трансферирани в особено основан за задачата капиталов фонд. Срещу своите бумаги притежателите им ще получат дялове от фонда, равностойни на техните акции
Ако след приключването на нов 5-годишен период акционерите още веднъж не подхващат никакви дейности т.е. отново демонстрират " индиферентност ", парите, на които се правят оценка " спящите " акции, да бъдат трансферирани за ръководство на страната, предлага концепцията.
По неофициална информация в депозитара все още има “спящи акции” на 2,5 милиона души, написа в. " 24 часа ". Общият им номинален размер се пресмята на акции за към 2 милиарда лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР