Контролните органи установиха над 40 нарушения, само за няколко часа.

...
Контролните органи установиха над 40 нарушения, само за няколко часа.
Коментари Харесай

За няколко часа контролните органи установиха 40 нарушения на Закона за движение по пътищата

Контролните органи откриха над 40 нарушавания, единствено за няколко часа. Това се случи по време на втората всеобхватна инспекция, проведена и координирана от Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", оповестяват от организацията.

В акцията взеха присъединяване и представители на Министерство на вътрешните работи, Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", Агенция " Пътна инфраструктура ", Национална организация по приходите, както и Агенция " Митници ".

Днешната инспекция се организира на първокласния път I-5 (Русе - Велико Търново - Маказа), в региона на км 97+500 посока гр. Велико Търново.

Акцентите в днешната инспекция бяха тежкотоварният трафик, държанието на водачите и пасажерите в автомобила, както и върху готовността на транспортните средства за идния зимен сезон.

Сред най-често срещаните нарушавания бяха потреблението на мобилен телефон по време на шофиране и неналичието на защитни колани при пасажерите.

По думите на Росен Рапчев от ДАБДП главната цел на инспекцията е предварителната защита. Той уточни, че с възстановяване на координацията сред институциите се завишава и контрола. Целта не е да постановяваме санкции, а да влияем върху държанието на всички участници в придвижването, с цел да повишим и сигурността на пътя, добави Рапчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР