Контролната кампания на НАП продължава денонощно в зимните курорти в

...
Контролната кампания на НАП продължава денонощно в зимните курорти в
Коментари Харесай

В Пампорово са засечени най-много данъчни нарушения

Контролната акция на Национална агенция за приходите продължава непрекъснато в зимните курорти в цялата страна. От началото ѝ са осъществени над 3000 инспекции и наблюдения, оповестиха от приходната организация.

Резултатите сочат, че най-вече нарушавания на данъчните условия има в Пампорово, а минимум в Банско. За пръв път през тази година неиздаването на касова записка към този момент не е най-често откриваното данъчно нарушаване, като шампионата се държи от несъответствието на наличните пари в каса с регистрираните на касовия уред. Общият брой на нарушаванията, открити от Национална агенция за приходите от началото на зимния сезон в курортите понижава до под 10 % от тестваните, регистрират от приходната организация, като забележителен принос за това има практиката на запечатване на обекти за данъчни нарушавания за период до 1 месец.

Припомняме, че инспектори на Национална агенция за приходите, взаимно с екипи от Министерство на вътрешните работи правят скрити и очевидни наблюдения, инвентаризации на наличните артикули и инспекции за отчитане на оборотите от началото на туристическия сезон във всички зимни курорти. Следи се и придвижването на артикули към хотели, заведения за хранене и други търговски обекти, като на непрекъснато наблюдаване са подложени също тържища и борси. Очаква се до края на зимния сезон в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград и други курортни селища да бъдат осъществени още най-малко 5 000 инспекции, допълват от Национална агенция за приходите. В акцията взе участие и звеното за фискален надзор, който с изключение на придвижването на рискови артикули ревизира и използването на първокласни коли за персонални потребности.

„ Намаляването на каузи на нарушаванията в действителност е добра вест. Целта на Национална агенция за приходите в никакъв случай не е била самоцелно сформиране на актове, а държание на търговците съобразено със закона “, сподели във връзка на зимната акция шефът на „ Контрол “ в Национална агенция за приходите Васил Панов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР