Контролиран вот ще виждаме винаги - не само в България,

...
Контролиран вот ще виждаме винаги - не само в България,
Коментари Харесай

Политически анализатор: Контролиран вот ще виждаме винаги - не само в България, а навсякъде

Контролиран избор ще виждаме постоянно - освен в България, на всички места. Трудно е явлението да бъде предотвратено, изключително в дребни обитаеми места, в дребни общини, където има една или две съществени политически партии играчи. Хората мъчно биха създали различен избор. Това сподели в " Бизнес Видео Подкаст " Стоил Цицелков, политически анализатор, член на Обществения съвет на ЦИК и съосновател на Обединението за почтени избори.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 314
Той подчертава върху влянието на следения избор върху резултатите и подреждането на политическия пъзел в страната дни преди провеждането на местните избори на 29 октомври. 

Борбата с контролирания вот е битка с крайната беднотия в отдалечените райони на България, безапелационен е специалистът. По думите му, локалните избори са изключително уязвими на явлението, защото залозите са по-високи. Това важи най-много за малки общини с огромни приходи.  

“Колкото и да повтаряме на хората, че техният глас има значение, 100 лева са от значение за доста от тях, макар че вземат решение проблеми за ден-два ”, споделя Цицелков.  

Хората би трябвало да бъдат осведомени, само че също по този начин виновни в гласуването за претендентите, които съставляват ползите и проблемите, концепциите им. Не са малко и местата обаче, на които е повдигнат единствено един претендент и картината е ясна. 

  “В дребните села кметът е като султана - той взема решение всичко ”, разяснява още анализаторът.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР