Контрера от сезира прокуратурата за Български пощи“. Повече от месец

...
Контрера от сезира прокуратурата за Български пощи“. Повече от месец
Коментари Харесай

Контрера от ВМРО сезира прокуратурата за „Български пощи“

Контрера от сезира прокуратурата за „ Български пощи “. Повече от месец няма отговор кой е отговорен и какви са действителните вреди от тази невиждана обстановка

Общинският консултант от и ръководител на групата „ Патриоти за София “ в Столичния общински съвет Карлос Контрера написа сигнал до основния прокурор по отношение на невижданата офанзива над „ Български пощи “ от предишния месец, която провокира сериозен безпорядък освен при снабдяване на куриерските колета, само че и блокира всички финансови преводи, които се правят през сдружението. Вследствие на това стотици хиляди хора останаха без чаканите доставки, финансови траншове и пенсии.

Според обществено оповестената информация офанзивата против електронните системи на „ Български пощи “ ЕАД е довела с изключение на до блокирането на някои услуги, също по този начин и до евентуален нерегламентиран достъп на незнайни за в този момент лица до списък на пощенския оператор, съдържащ предпазена от закона информация - персонални данни, данни за транзакции и други, стимулира още сигнала си Контрера.

Според публикуваната от медиите информация проблемите със сигурността на данните не престават да са на дневен ред, като в това време никой виновен държавен орган не дава информация за осъществяваните процесуално-следствени дейности. За повече от месец държавното управление, декларирало себе си като „ цифрово и новаторско “, не може да се оправи с хакерската атака и да подсигурява както сигурността на данните на жителите, по този начин и възобновяване на естествения график на куриерските услуги на държавния изпращач.

Ето за какво Карлос Контрера обръща внимание на прокуратурата като слага следните въпроси:

В хода на една инспекция следва да се откри, съгласно мен, подхванати ли са от „ Български пощи “ ЕАД нужните ограничения за отбрана на системата преди реализиране на похищението, в каква степен са били тези ограничения и задоволителни ли са били предвид на одобрените протоколи за сигурност на информацията и осведомителните системи. Необходимо е да се обясни осъществяван ли е одит на системите за сигурност на „ Български пощи “, в това число на електронните системи, правени ли са рекомендации за възстановяване на средата за сигурност и каква част от тях са изпълнени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР