Контраофанзивата от последната седмица в Газа е само началото -

...
Контраофанзивата от последната седмица в Газа е само началото -
Коментари Харесай

Израелски части влязоха в Газа, Нетаняху направи обръщение

Контраофанзивата от последната седмица в Газа е единствено началото - това съобщи в телевизионно послание министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху. Ще унищожим Хамас, само че това ще отнеме време, сподели още той.
През полседните 24 часа израелски танкове и пехота са атакували места, за които се допуска, че има заложници и ракетни установки в Газа.
Прочетете още
Засилиха се и опасенията за отваряне на нов фронт, откакто от ливанското шиитско придвижване Хизбула оповестиха, че са подготвени да се причислят към Хамас.

11 палестинци починаха при конфликти с израелската войска по време на митинги на Западния бряг.

В среднощ изтича ултиматумът, натрапен от Израел, за евакуация от северната част на Газа.

Над един милион палестинци в региона са разкъсвани сред заповедта на Тел Авив и нареждането на Хамас никой да не напуща дома си.

" Удряме врага с невиждана мощ. Подчертвам - това е единствено началото. Враговете ни занапред стартират да заплащат цената. Не мога да разкрия какво следва, само че мога да ви кажа, че това е единствено началото ", съобщи в съвсем триминутното си послание Бенямин Нетаняху.

Той разгласи, че израелците се борят за родината си и че в никакъв случай няма да не помнят ужасяващите дейности на врага и да разрешават на света да не помни какво е предизвикал на еврейския народ.

Изтича ултиматумът за евакуция подреден в град Газа и два огромни бежански лагера или за най-гъсто обитаемият регион.

Разселването на хората става на фона на продължаващи израелски бомбардировки и ракетни удари на Хамас.

По улиците на Газа царува безпорядък - от една страна Израел с апел за евакуация, от другата - Хамас, които подреждат никой да не мърда от мястото си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР