Контраофанзивата на Украйна срещу руските сили в южната област Херсон

...
Контраофанзивата на Украйна срещу руските сили в южната област Херсон
Коментари Харесай

Лошото време спря офанзивата на Украйна в Херсон

Контраофанзивата на Украйна против съветските сили в южната област Херсон се оказва по-трудна, в сравнение с е била на североизток, заради влажното време и терена, съобщи министърът на защитата на страната.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7862
Силите на Киев натрупват напън върху съветските войски в стратегически значимия район Херсон, окупиран от Москва от началото на нейното навлизане на 24 февруари, заплашвайки президента Владимир Путин с нов огромен крах на бойното поле.

" На първо място, южната част на Украйна е селскостопански район и имаме доста канали за напояване и водоснабдяване, а руснаците ги употребяват като окопи. Така им е по-удобно ", изясни Алексий Резников на конференция. 

" Втората причина са метеорологичните условия. Това е дъждовният сезон и е доста мъчно да се употребява бойна техника с колела. Контранастъпателната акция в херсонското направление е по-трудна, в сравнение с в харковското направление ", сподели той, добавяйки, че това понижава опциите за въоръжените сили на Украйна.

Резников отхвърли да даде детайлности, когато беше притиснат по отношение на проектите на Киев на юг.

Перспективата за нов крах за Русия, откакто нейните войски се отдръпнаха от Киев и по-късно на североизток, подхрани страховете, че Москва може да употребява нуклеарно оръжие. Путин неведнъж е предупреждавал, че Русия има право да се пази с всичките си оръжия, отбелязва " Фокус ".

Резников обаче сподели: " Личното ми мнение е, че Путин няма да употребява нуклеарни оръжия “.

Температурите могат да паднат надалеч под нула градуса по Целзий през зимата, в този момент остават единствено седмици, и Киев прикани задграничните сътрудници да усилят доставките си на противовъздушна защита, с цел да оказват помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР