Контраофанзивата на Украйна е в ход, а най-интензивните военните действия

...
Контраофанзивата на Украйна е в ход, а най-интензивните военните действия
Коментари Харесай

Украинската контраофанзива: Войници разказват за един ден в окопите

Контраофанзивата на Украйна е в ход, а най-интензивните военните дейности са в Донецка област. А военните елементи на Киев напредват към град Бахмут, който от месеци е сцена на яростни конфликти с съветските сили. 

Украински морски пехотинци демонстрираха огневи позиции наоколо до фронтовата линия в Донецка област в хода на контраофанзивата в Източна Украйна. Изстрелвайки автоматизиран гранатомет " Flame ", възложен от командния център, морските пехотинци от 35-та бригада разведоха публицисти из позициите за поддръжка на фронта. Един от морските пехотинци, с повиквателен знак " Молив ", съобщи, че оръдията им са ситуирани по този начин, че да обезпечават поддръжка по време на украински офанзиви и да отблъскват съветски тежки бронирани и пехотни офанзиви.

“Нашата съществена задача e да нанесем допустимо най-вече вреди на врага, с цел да може пехотата ни да напредне. Картата ни демонстрира, че силите ни се придвижват напред в посока Запорожие и Бахмут. Обграждаме Бахмут и скоро ще си върнем териториите “ , добави той.

Морските пехотинци са се окопали в гората с окопи и лисичи дупки, където се хранят, спят и чакат заповеди.

“По тази ос ние действаме в поддръжка на контраофанзивата и защитата. Ако украинската войска нападна, ние й осигуряваме тил с поддържащ огън. Когато руснаците нападат, ние нанасяме ответен удар ” , сподели другият пехотинец. 

След като стреля с гранати и минохвъргачки, екипът покрива назад с клони на дървета и маскировъчни мрежи оръдията и се настанява назад в окопите за идни сражения.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР