Контрабандист, скрил почти един килограм златна паста в ректума си,

...
Контрабандист, скрил почти един килограм златна паста в ректума си,
Коментари Харесай

Контрабандист скри 1 кило злато в ректума, искал да го прекара през индийска митница

Контрабандист, скрил съвсем един кг златна паста в ректума си, с цел да прекара скъпия метал през индийска митница, бе арестуван от управляващите, съобщи Агенция Франс Прес.
Индия е вторият максимален консуматор на злато в света и съгласно специалисти контрабандата му се е нараснала през последните години. Трафикантът бил хванат в понеделник, откакто чиновник по сигурността забелязал „ наличие на метал в телесна празнина “ на летището на град Импал в североизточния щат Манипур.
Мъжът, който пътувал за Делхи, бил подложен на разпит, само че „ не съумял да даде приемливи отговори “, показват и известие Централните индустриални сили за сигурност.
Индиецът от щата Керала бил отведен за медицински обзор и рентгенова фотография посочила, че в долната част на тялото му има четири капсули със златна паста с общо тегло над 900 грама.
Ценността на хванатата пратка е към 4.2 милиона рупии ($57 000), се показва в известието.
Търсенето на злато се усилва през последните месеци на година, защото тогава се вършат най-вече сватби, а и се прави подготовка за огромни индуски фестивали.
През август Индийският център за политика по златото направи оценка, че в страната всяка година контрабандно се внасят 300 тона злато, което води до голяма загуба на доходи за държавното управление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР