Контраатаката на украинците не закъсня. След като Кремъл се сдоби

...
Контраатаката на украинците не закъсня. След като Кремъл се сдоби
Коментари Харесай

Контраатаката не закъсня: Украйна хакна руското МО, сдобиха се със секретни планове и лични данни

Контраатаката на украинците не закъсня. След като Кремъл се снабди с проектите на офанзивата на Киев, и тя трябваше да бъде изменена, Украйна отвърна на удара. (Главната дирекция на разузнаването (HUR) на украинското министерство на защитата заяви, че нейни киберспециалисти са проникнали в компютърните системи на съветското министерство на защитата.

 Контраатаката Снимка: Telegram

Благодарение на хакерската атака те са се сдобили със секретни документи и данни. Те разкриват военната организационна конструкция. В тях има и персонална информация за основни водачи

Според информацията, хакерската офанзива е от вида DDoS – претоварване с трафик, което е дало опция за следващо навлизане в сървърите на съветското военно министерство.

Снимка: Telegram

Украинската организация твърди, че в този момент има сериозен програмен продукт за осведомителна сигурност и криптиране. Той е употребен от съветското отбранително ведомство. Те също по този начин са получили набор от документи на секретните служби от съветското министерство на защитата. В тях има заповеди, отчети, указания и връзки сред над 2000 структурни звена.

Хакнатата информация разрешава на украинското разузнаване да очертае цялостната организационна конструкция на съветското министерство на защитата и неговите връзки. Анализирането на данните също по този начин ще помогне да се разпознават съветските генерали и висши ръководители във военни елементи, които управляват нахлуването в Украйна.

 Контраатаката Снимка: Telegram

„ Анализът на данните също оказа помощ да се разпознават генерали, други висши ръководители на структурни звена на съветското министерство на защитата, както и заместници, помощници, експерти. Нсички те са употребявали софтуера за електронен документооборот, наименуван „ Бюрократ “.  Военното разузнаване на Украйна да вземем за пример разполага с формалните документи на заместник-министъра на защитата на Руската федерация Тимур Иванов “, написа HUR.

По думите на разузнаването Иванов „ е изиграл значима роля за сполучливата хакерска атака “

Украинските военни хакери не престават интервенциите за възпрепятстване и парализиране на дейностите на съветските правоприлагащи органи и чиновници.

Източник: Euromaidanpress/Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР