Контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси ще започне

...
Контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси ще започне
Коментари Харесай

Плевнелиев и Паси започват срещи в НС на 20 октомври, няма да влизат при „Възраждане“

Контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси ще стартира диалозите си на 20 октомври, оповестиха от пресофиса на президента на България в интервала 2012 – 2017 година Росен Плевнелиев. Контактната група ще търси единодушие по правила и цели, които да се заложат в работата на новото Народно заседание, се показва в известието.

Сформирането на контактната група беше оповестена от водача на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата му конференция след парламентарните избори. Борисов разгласи, че в преговорните екипи ще бъдат поканени хора с евроатлантическа известност, които да договарят за сформиране на държавно управление. Модератори на договарянията ще са  Росен Плевнелиев и Соломон Паси – министър на външните работи в интервала 2001 – 2005 година

Първите диалози ще са на 20 октомври с представители на коалиция ГЕРБ-СДС.

Контактната група предлага да посети представители на откликналите парламентарни групи в стаите им в постройката на Народното събрание сред 20 и 23 октомври, в следния ред:

20 октомври, четвъртък (сутрин): Коалиция ГЕРБ - СДС;

21 октомври, петък (сутрин): „ Продължаваме Промяната “;

22 октомври, събота (сутрин): ДПС;

22 октомври, събота (следобед): „ Българска социалистическа партия за България “;

23 октомври, неделя (сутрин): „ Демократична България — обединяване “;

23 октомври, неделя (следобед): „ Български напредък “.

На 24 октомври Плевнелиев и Паси ще разгласят към кои стратегически цели на страната виждат опция за съгласие в 48-ото Народно заседание. 

„ Подчертаваме, че от ничие име (нито свое, нито на трето лице) и по никакъв метод не предлагаме диалози за сформиране на държавно управление, което е пълномощие на съответните мандатоносители и Президента на републиката. Единствено, което търсим са допирните точки, за които имаме вяра, че са доста повече, в сравнение с е видно “, се показва в известието.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР