Консумирането на екстракт от спанак намалява желанието за храна и

...
Консумирането на екстракт от спанак намалява желанието за храна и
Коментари Харесай

Този зеленчук ще намали глада ви

Консумирането на дестилат от спанак понижава желанието за храна и натрапчивото възприятие за апетит до 95%, настояват учени.

Това се дължи на тилакоидите в спанака, които освобождават хормоните, които потискат апетита.

Направено било проучване на хора с наднормено тегло . Те приемали плацебо или дестилат от спанак в инцидентен ред за една седмица. Нивата на кръвната глюкоза и липидите били измервани преди закуска. Четири часа по-късно участниците приемали 5 грама от екстракта и общоприет обяд. Резултатите посочили, че екстрактът от спанак е нараснал ситостта на хората до над два часа спрямо плацебо.
 спанак Thinkstock/Getty Images
Тилакоидите в спанака понижават желанието за сладки храни при дами с наднормено тегло, демонстрира друго проучване. Участничките в него взимали по 5 грама дестилат от спанак преди закуска в продължение на 3 месеца. Резултатите посочили понижаване на глада за сладки храни до 95% .

За хората, които приемали дестилат от спанак, е било доста по-лесно да се придържат към три хранения дневно, без да изпитват натрапчиво предпочитание за храна в промеждутъците.

Според проф. Шарлот Ерлансон-Албертсон, една от авторките на проучването, тилакоидите забавят храносмилането, с което основават възприятие на задоволеност. “ Можем да се придържаме към естественото си хранене, без закуски и ненужни храни като сладкиши, чипсове и други сходни “, счита тя.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР