Консултативният комитет по имунизационни практики на Центровете за контрол и

...
Консултативният комитет по имунизационни практики на Центровете за контрол и
Коментари Харесай

Здравните власти в САЩ препоръчват подновяване на ваксинацията с Джонсън и Джонсън

Консултативният комитет по имунизационни практики на Центровете за надзор и профилактика на болесттите на Съединени американски щати (CDC) даде рекомендация за обновяване на използването на имунизацията против COVID-19 на компанията "Джонсън и Джонсън " (Johnson & Johnson) в Съединените щати без никакви спомагателни условия.

Използването на имунизацията на Johnson & Johnson би трябвало да бъде обновено в Съединените щати, макар доказателствата, че тя е обвързвана с извънредно редки, само че евентуално смъртоносни кръвни съсиреци, предложиха в петък съветниците на Центровете за надзор и профилактика на болесттите.

Влиятелният съвещателен комитет по имунизационни практики на CDC се събра за повторно в петък, с цел да разиска рисковете и изгодите от имунизацията на J&J след известия за кръвни съсиреци в композиция с ниски тромбоцити при шест дами, получили изстрела. По това време почти 7 милиона души в Съединени американски щати бяха ваксинирани с тази ваксина.

"Ползите явно надвишават риска от популационна и самостоятелна позиция “, сподели доктор Бет Бел, член на консултативния комитет към CDC и клиничен професор в катедрата по световно здраве в Университета на Вашингтон в Сиатъл.

"Това е нов риск. Разбира се, това е извънредно дребен риск и по-малък от доста други опасности, които избираме да поемаме всеки ден ", добави тя.

Десет от членовете на консултативния комитет към CDC поддържаха анулацията на краткотрайното прекъсване на използването на имунизацията, до момента в който четирима бяха срещу, а един член се въздържа по време на извършеното гласоподаване. Въпреки това четирима членове на комисията не гласоподаваха за тази рекомендация.

"Напълно считам, че това е съществено нежелано събитие “, сподели доктор Грейс Лий, професор по педиатрия в Медицинския факултет на Станфордския университет и член на комисията. "Трябва да продължим да подсигуряваме повишение на осведомеността ".

Д-р Том Шимабукуро, който е част от Работната група за ваксини против Covid-19 на CDC, пък съобщи, че по време на наложената ваксионационна пауза е имало шест случая на мозъчна венозна синусова тромбоза (CVST) в композиция с тромбоцитопения, или ниски кръвни тромбоцити.

Той означи, че сега има 15 доказани случая на CVST и ниски тромбоцити измежду 7,9 милиона души в Съединени американски щати, които са получили имунизацията на J&J. Всички те са дами, а две са на възраст над 50 години. Три от дамите са умряли.

Консултативният комитет се свика предходната седмица, с цел да разиска въпроса, само че отсрочи решението за този петък, с цел да продължи своето следствие, заяви БНР. Висши здравни чиновници обявиха, че се надяват на бързо връщане към приложимост на имунизацията след съвещанието на комисията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР