Консултанти и фирми ще са длъжни да алармират Националната агенция

...
Консултанти и фирми ще са длъжни да алармират Националната агенция
Коментари Харесай

Консултанти ще алармират НАП за трансгранични данъчни схеми

Консултанти и компании ще са длъжни да сигнализират Националната организация за приходите, в случай че самите те или техен клиент употребяват законна трансгранична скица за икономисване на налози.

Това следва от промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), признати от депутатите в сряда. С тях се вкарват европейски наставления за битка с данъчни схеми с евентуален риск.

Според новите правила приходната организация ще получава данни за трансгранични данъчни схеми с евентуален риск от отбягване на данъчно облагане от задължените лица. " Данъчната скица може да включва договореност, съглашение, спогодба, единодушие, мнение, скица, проект, трансакция и други сходни, както и поредност от такива, може да се състои от няколко елементи или няколко стадия на осъществяване ", излиза наяве от измененията.

Целта е данъчните да противодействат на нездравословните данъчни практики и преместването на облагаема облага в така наречен офшорни зони или страни с по-либерален данъчен режим. Освен това, по реда на автоматизирания продан на информация Национална агенция за приходите ще получава информация за сходни данъчни схеми, създадени или прилагани в други страни членки, които биха могли да имат отражение върху данъчните доходи на Република България.

За несъблюдение на задължението за обявление са планувани санкции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР