„Конструктивният политически диалог трябва да бъде в основата на търсенето

...
„Конструктивният политически диалог трябва да бъде в основата на търсенето
Коментари Харесай

Карадайъ атакува Рашков заради изборите. Извращенията на полицията напомняли за „мракобесните времена преди 89-та“

„ Конструктивният политически разговор би трябвало да бъде в основата на търсенето на правилните решения. На първо място би трябвало да се възвърне разговорът сред политическите субекти и институциите. Трябва да съблюдаваме прецизно конституцията и законите на страната. Движение за права и свободи показва решението: Програма за икономическо развиване въз основата на Зеления пакт. България съдбовно закъснява със своя План за възобновяване, до момента в който другите страни към този момент са осъществили 30% от своите. Държавният бюджет се отсрочва във времето. България загуби борбата с пандемията поради безотговорното отношение на изпълнителната власт, изключително през последната година. За последните три месеца сме изгубили повече хора, в сравнение с през Втората международна война. България има потребност в най-кратки периоди да си напише Плана за резистентност и Оперативна програма. Българите чакат решения, които да повлияят позитивно на техните приходи. НАТО и Европейски Съюз чакат да бъде предвидим и предан съдружник “, съобщи Карадайъ.

„ Натоварени сме с отговорността за прекъснем поредицата от изборите и да стартираме да решаваме рецесиите. Всички гласоподаватели изрично желаят тъкмо това “, добави водачът на Движение за права и свободи.

„ На старта на 47-мия парламент няма да сме политически правилни, в случай че не създадем разбор на изборния развой “, разяснява още той и уточни, че точно машинното гласоподаване отблъснало най-малко половин милион български жители. Обясни ниската изборна интензивност със усложнението на жителите от машините. Карадайъ не пропусна да разкритикува и методът, по който служебното държавно управление провежда предходните два избора.

„ Нашата вяра беше, че точно те ще преустановят порочната процедура на ГЕРБ от последното десетилетие да употребяват всички вероятни принадлежности на изпълнителната власт за напън върху структурите и гласоподавателите на политическите съперници. За страдание нищо такова не се случи. Точно противоположното - натискът и репресията от страна на вътрешния длъжностен министър и при двата последни избора минаха всевъзможни граници. Под лозунга „ Борба с купения избор “ бяха осъществени закононарушения срещу човешките, гражданските и политическите права на българските жители “, регистрира ръководителят на Движението. По думите му били нарушени съществени правила, а законът бил тотално погазен.

Карадайъ се нахвърли и върху ЦИК, като се закани: „ Движение за права и свободи няма да остави нито един случай неизпитан и нито един случай, в който има нарушаване или закононарушение, ненаказан. Защото хората ни споделяха, че тези извращения на полицията им припомнят за тези мракобесни времена от преди 89-та година. Всеки би трябвало да понесе своята отговорност за злоупотребите с власт “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР