Конституцията ясно указва мястото и правомощията на президента в процедурата

...
Конституцията ясно указва мястото и правомощията на президента в процедурата
Коментари Харесай

Радев не дава на Борисов служебни министри за редовен кабинет

Конституцията ясно указва мястото и пълномощията на президента в процедурата по сформиране на държавно управление. Това заяват от прессекретариата на президента, представен от БНР, по отношение на предлагането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов министри от назначения от президента Румен Радев длъжностен кабинет да вземат участие в евенуално постоянно държавно управление.

Припомняме, че откакто коалиция на 2 октомври, следва тя да получи от Радев първия мандат за съставяне на държавно управление в границите на 49-ота Наодно заседание.

Държавният глава е виновен за провеждането на съвещания с парламентарните групи и за връчването на проучвателни мандати за сформиране на кабинет. Подкрепа за образуване на постоянно държавно управление следва да се търси от мандатоносителя измежду останалите парламентарно показани политически партии , отсичат от президентството.

Президентът носи отговорност за назначението на длъжностен кабинет в осъществяване на член 99-и от Конституцията, единствено когато Народното събрание не е в положение да излъчи постоянно държавно управление, се споделя още в позицията на " Дондуков " 2.
 Борисов с протегната ръка: Без постоянен кабинет няма да гласуваме бюджета
Борисов с протегната ръка: Без постоянен кабинет няма да гласуваме бюджета

ГЕРБ ще беседват с " Възраждане " доста сериозно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР