Конституцията винаги се явява някаква странична жертва на политическо неразбирателство.

...
Конституцията винаги се явява някаква странична жертва на политическо неразбирателство.
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Холандците ни спират заради пробитите граници на Росенец и Капитан Андреево

Конституцията постоянно се явява някаква странична жертва на политическо недоразумение. Тя би трябвало да се трансформира най-трудно, тъй като тя взема решение базисни проблеми на устройството на страната. Трябва да имаме идея, и то – предпазена. Не сме чули този публичен диалог.

Това съобщи проф. Огнян Минчев в ефира на NOVA NEWS във връзка днешната среща сред ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи за разискване на плановете промени в Конституцията.

Относно апела на Екологичен потенциал за приемането на България и Румъния в Шенген през юли Минчев изясни, че Австрия неотдавна блокира българското и румънското участие в Шенген.

„ Така тя се пробва да усили своята тежест в дебата за управление на миграционната вълна в Европа. България и Румъния се явяват като

странична жертва

на тази цел на Австрия, тъй като от Югоизточна Европа идва главният мигрантски поток ”, сподели Минчев.

Той изясни претекстовете на Холандия, която в продължение на години се опитваше да усили натиска върху България посредством мониторинговия отчет.

„ Тя искаше да провокира институционални промени в страната ни. Чрез натиска за Шенген Холандия включваше и въпроси с проблеми на правораздаването, на правосъдната система и на контрола на границите – до какъв брой българската престъпност може да злоупотребява с българските граници ”, сподели политологът.

Като се базира на неофициална информация има две аргументи за опасенията на Холандия за приема на страната ни в Шенген. Едната е компанията на, която управлява вноса на избрани храни. Втората – статута на пристанище Росенец, където вървят клюки, че „ Лукойл ” обслужва избрани цели, свързани с непълен граничен надзор и изчерпателен надзор на управляващите за това, което се внася и изнася от България.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР