Конституционният съд в Сеул потвърди ограниченията за татуиране, оставяйки Южна

...
Конституционният съд в Сеул потвърди ограниченията за татуиране, оставяйки Южна
Коментари Харесай

Южна Корея запазва закон срещу татуировките

Конституционният съд в Сеул удостовери рестриктивните мерки за татуиране, оставяйки Южна Корея единствената развита страна, която не разрешава на никого, с изключение на на медицински експерти, да правят процедурата , предава Ройтерс.

Майсторите на татуировки се подиграха на решението, наричайки го " изостанало " и " липса на схващане за културата ".

Въпреки десетилетната възбрана, в Южна Корея работят близо 50 000 художници на татуировки , които рискуват полицейски обиски и правосъдно гонене за практикуване на своята активност.

Нарушаването на възбраната се санкционира с санкции до 50 милиона вона (41 300 долара) и затвор - нормално две години, макар че законът планува и пожизнен затвор .

Сдруженията на татуистите започнаха поредност от правосъдни каузи от 2017 година, които оспорват закона, заявявайки, че нарушава свободата им на изложение и правото им да се занимават с специалността си.

С 5-4 гласа Конституционният съд постанови в четвъртък, че законът е парламентарен. Той отхвърли исковете, постановявайки, че татуирането носи " евентуални странични резултати и проблеми с сигурността ".

" Ограничените медицински знания и умения, свързани с татуирането, не могат да обезпечат равнищата на лекуване, което медицинските експерти могат да обезпечат, лекуване, което може да е належащо преди или след процедурата ", се споделя в присъдата.

Съюз от 650 художници на татуировки излезе с изказване, в което осъди решението, като го назова " ретроградно " и " не струващо нито стотинка ".

" Съдът към момента върви на четири крайници, когато всички жители вървят изправени ", сподели Ким До-юн, водач на профсъюза прочут татуист.

Докато татуировките нормално се прикриват по малкия екран, доста корейски звезди, в това число членове на K-pop групи, парадират с тях в обществените медии.

Проучванията демонстрират, че множеството южнокорейци поддържат легализирането на татуирането , само че медицинските асоциации се опълчват на това, заявявайки, че потреблението на игли е инвазивна процедура, която може да повреди тялото.

Новозбраният президент Йон Сук-йол изрази поддръжка преди изборите този месец за узаконяване на по този начин наречените козметични татуировки , които са полупостоянни и известни за възстановяване на веждите, очните линии и линиите на косата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР