Конституционният съд реши единодушно, че министърът на правосъдието може да

...
Конституционният съд реши единодушно, че министърът на правосъдието може да
Коментари Харесай

Ще се стигне ли до предсрочно освобождаване на главния прокурор?

Конституционният съд реши единомислещо, че министърът на правораздаването може да желае предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор и на ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд. Темата в " Денят стартира " разясниха Арман Бабикян от придвижване " Ние идваме " и Ясен Тодоров, зам.-директор на Национална следствена служба.

Арман Бабикян изрази своите подозрения в настояването на оставката на основния прокурор.

Никой не чака от този Висш съдебен съвет нещо сходно. Може би Висш съдебен съвет може да се замисли и то скрито, счита Бабикян.

Ясен Тодоров също изрази подозренията си, че това ще се случи.

Решението на Конституционен съд запълва една празнота в закона. Ако реши, министърът може да внесе искане за предварително освобождение, само че с цел да се случи това, би трябвало 2/3 от състава на Висш съдебен съвет, т.е. най-малко 17 души, да са уверени, че има съображение, изясни Ясен Тодоров.

Тодоров изясни, че самият той води интензивно следствие, в което са разпитвани министри от последния кабинет на Бойко Борисов, от служебния кабинет, както и от кабинета на сегашния министър председател Кирил Петков и евентуално той самият също ще бъде разпитан по следствието.

Двамата събеседници разясниха и Надежда Йорданова да се яви в КПКОНПИ.

Вижте полемиката във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР