Конституционният съд отхвърли искането на Възраждане решението, с което Народното

...
Конституционният съд отхвърли искането на Възраждане решението, с което Народното
Коментари Харесай

Конституционният съд потвърди решението на парламента да няма референдум срещу еврото

Конституционният съд отхвърли настояването на " Възраждане " решението, с което Народното събрание отхвърли провеждането на референдум за опазване на българския лев, да бъде оповестено за противоконституционно. Решението на съда е подписано с изключително мнение на Янаки Стоилов и със мнение на Атанас Семов.
 
В допълнение съдът единомислещо отхвърля да се произнесе дали методът, по който е заложен въпросът, а точно " Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? " е конституционосъобразен. Пълният текст на решението ще бъде оповестен в допълнение.
 
Междувременно, до момента в който съдът заседаваше, " Възраждане " провежда тази заран митинг пред постройката на Министерския съвет, където се обитава и Конституционният съд. Протестиращи възпламениха докаран от тях автомобил, хвърляха димки и пиратки, като изсипаха на тротоара бали сено и скотски изпражнения.
 
За малко част от автомобил, на който написа " Оставка, предатели ", пламтя, защото върху него беше сложено плашило, изобразяващо парламентарен арбитър, което беше запалено.
 
Лидерът на партията Костадин Костадинов съобщи, че съгласно него Конституционният съд ще извърши закононарушение, по думите му " тези хора, които ще го извършат, заслужават пожизнен затвор без право на подмяна ". От " Възраждане " се заканиха, че ще продължат с митингите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР