Конституционният съд остави Комисията за енергийно и водно регулиране без

...
Конституционният съд остави Комисията за енергийно и водно регулиране без
Коментари Харесай

КС обяви избора на председател на КЕВР за противоконституционен

Конституционният съд остави Комисията за енергийно и водно контролиране без ръководител, откакто реши, че изборът на Станислав Тодоров опонира на конституцията.

Жалбата против него беше подадена от група депутати от ГЕРБ, отпред с Десислава Атанасова, през март 2022 година, няколко седмици откакто Тодоров беше определен от болшинството в Народното събрание.

Решението на Конституционен съд е признато с 9 гласа " за " и едно изключително мнение от арбитър Соня Янкулова. Пълният текст на претекстовете към момента не е оповестен, само че от ГЕРБ пледираха, че изборът е злепоставен, тъй като изискванията по процедурата са променяни в хода на действието ѝ.

Причината е междинната смяна в Закона за енергетиката, в който беше изменена дефиницията за " стаж в региона на енергетиката ". Според ГЕРБ Тодоров не дава отговор нито на първичното изискване, нито на идната редакция.

Партията твърдеше още, че е била лишена от опцията да предлагат претенденти при изискванията на редактирания закон, тъй като срокът за внасяне на оферти е изминал все още на смяната.

Очаквайте подробности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР