Конституционният съд на Испания призна за незаконен проведения на 1

...
Конституционният съд на Испания призна за незаконен проведения на 1
Коментари Харесай

Референдумът в Каталуния незаконен

Конституционният съд на Испания призна за противозаконен извършения на 1 октомври референдум за независимостта на Каталуня. Съдиите мотивираха решението си с това, че допитването е извършено, опирайки се на признат на 6 септември от районния парламент „ Закон за референдума за самоопределянето “, който опонира на испанската конституция и по тази причина няма законна мощ, съобщи " Фокус ".

По-рано конституционният съд краткотрайно анулира закона до изнасянето на присъдата по молба на централното държавно управление в Мадрид. В постановлението на съда във вторник написа, че каталунският закон за референдума нарушава правилото на националния суверенитет и „ неразривното единение на испанската нация “.

Освен това съдът призна, че съвещанието на каталунския районен парламент, по време на което е признат този закон, също опонира на конституцията на Испания. Междувременно водачът на региона Карлес Пучдемн не отговори директно дали е провъзгласил публично независимостта на Каталуня от Испания. Това бе искане на държавното управление в Мадрид, което даде на районните управляващи период до 10 часа сутринта на 19 октомври. Представител на районните управляващи в Барселона уточни, че и на 19 октомври Мадрид няма да получи различен отговор, друг от този, който Пучдемон огласи в понеделник.

В писмо до министър-председателя на Испания Мариано Рахой районният водач само предложи скорошното привикване на персонална среща и установяването на двумесечен период за осъществяване на разговор.

тагове референдум каталуния парламентарен съд закон
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР