Конституционният съд единодушно допусна за разглеждане по същество делото за

...
Конституционният съд единодушно допусна за разглеждане по същество делото за
Коментари Харесай

КС единодушно реши, че ще разгледа делото за Истанбулската конвенция

Конституционният съд единомислещо позволи за разглеждане всъщност делото за Истанбулската спогодба. Решението на съда е от през днешния ден.
Конституционното дело № 3/2018 година е формирано по искане на седемдесет и пет народни представители от 44-то Народно заседание на съображение на член 149, алинея 1, т. 4 от Конституцията на Република България за изговаряне за сходство на подписаната от Република България Конвенция на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение с Конституцията на Република България преди ратификацията ѝ.
Докладчик по делото е арбитър Анастас Анастасов.
Припомняме, че на 7 март министър-председателят Бойко Борисов съобщи държавното управление отдръпва противоречивата Истанбулска спогодба.
Документът планува ограничения против домашното принуждение, само че породи полемика и страхове в обществото, че с него се легализират гей браковете и така наречен " трети пол “.
Според съперниците на контракта тези моменти дават поле за прекалено много тълкования, в това число заверка на хомосексуалните бракове и въвеждане на по този начин наречения " трети пол ". Бяха проведени митинги както в поддръжка на ратификацията, по този начин и срещу нея.
" Така, както звучи и по този начин държавното управление го одобри, единствено че по-късно имаше доста тежки реакции и на съдружния сътрудник, и на православието, и на мюфтийството и се насадиха големи страхове в българския народ. Ние сме държавно управление, избирано от народа, нееднократно, и сме длъжни да се съобразим с това, което народът желае ", съобщи тогава Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР