Конституционалистът проф. Пламен Киров буквално кипна, след като станаха ясни

...
Конституционалистът проф. Пламен Киров буквално кипна, след като станаха ясни
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров кипна за случая в Стара Загора: Как може един съдия да си затвори очите пред очевидни факти за насилие над дете, каква експертиза чакате!

Конституционалистът проф. Пламен Киров безусловно кипна, откакто станаха ясни някои условия към случая с Дебора, която бе обезобразена с макетен нож.

Как може един магистрат да си затвори очите? Съдийката, която пусна на независимост обвинения, уронва престижа на българския съд и би трябвало да бъде освободена. Външният тип, в който се появи ръководителят на Окръжния съд в Стара Загора, също уронва престижа на правосъдната власт ", разяснява професорът пред Нова тв.

" Не може да загърбите очевидните обстоятелства и да се позовавате на тънкости. Когато пред вас има потресаваща картина на принуждение над дете, защо да чакате експертизи? Как може да се твърди, че е лека телесна щета? Гнилите ябълки са в съда, имаме закони, само че няма кой да ги ползва. Наказателен кодекс е кръпка върху кръпка, би трябвало да се осъвремени ", разяснява Киров.

Той разяснява и настояването на Български хелзинкски комитет Прокуратурата да разпусне „ Възраждане “.

" Една партия може бъде да оповестена за противоконституционна. Самата Конституция съдържа ограничавания за образуването на партии, както и за активността им. Омбудсманът и Висшия адвокатски съвет не могат да желаят възбрана на партия. Няма кой да сезира Конституционен съд, тъй като и.д. основен прокурор няма такива права. " Възраждане " е законна партия, Софийски градски съд я е проверила. Не виждам опити да се излиза отвън рамките на демократичния ред за приемане на властта, няма опит за прелом ", съобщи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР