Константин Сулев е прокурорът, който е работил по образуваното в

...
Константин Сулев е прокурорът, който е работил по образуваното в
Коментари Харесай

Прокурор от делото Осемте джуджета отива на съд

Константин Сулев е прокурорът, който е работил по формираното в края на предишния май  следствие против някогашния следовател Петьо Петров, по прякор Пепи Еврото и близкия до него Кристиян Христов. Според информация, публикувана преди време от прокуратурата,  делото започва след среща на някогашния областен прокурор на София Невена Зартова с Иван Гешев в кабинета на бившия  основен прокурор. По това време Гешев към този момент е във война с политиците, Висш съдебен съвет и сегашния краткотраен Обвинител номер едно. Твърди се, че делото е задействано от фотография на Борислав Сарафов с  Пепи Еврото пред ресторанта, употребен от Петров като офис - " Осемте джуджета ".

 

Сулев ще отговоря за пет осъществени от него длъжностни закононарушения на 29 май и 1 юни 2023  година. Според наблюдаващия прокурор Йордан Петров, той е работил в услуга на Иван Гешев, осуетявайки  изнасяне на информация в медиите срещу  някогашния основен прокурор. Става дума за ареста на Кристиян Христов, минути преди той да даде конференция в Българска телеграфна агенция, на която по предварителна информация мъжът е щял да изнесе данни, че Гешев постоянно е посещавал ресторант " Осемте двуждега ".

Предстои да бъде планувано разпоредително съвещание по делото.

По наша информация, обвинителният акт против Константин Сулев е бил импортиран на 6 март. Ден по-рано наблюдаващият прокурор Петров е изискал от изпълняващия функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов да внесе искане във ВПС за краткотрайното премахване на магистрата от служба. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР