Константин МишевОтново бях блокиран от Фейсбук. И за пореден път

...
Константин МишевОтново бях блокиран от Фейсбук. И за пореден път
Коментари Харесай

Днес алгоритмите блокират свободното слово, а утре може да издават присъди

Константин Мишев

Отново бях блокиран от " Facebook ". И за следващ път тъй като бях употребявал името на Хитлер в една моя иронична драска. Аз съм  уверен съперник на нацизма. През целия си живот съм бил против тоталитарните идеологии и режими. Но по какъв начин да напиша нещо против политиката на Третия райх в случай че не мога да употребявам името на фюрера? Веднъж съпоставих изразните средства  на нацистките и  болшевишките  пропагандни плакати и ме блокираха, тъй като на нацисткия афиш имаше пречупен кръст. Не е допустимо човек да написа по тази тематика в случай че не употребява илюстрация. Но логаритъмът вижда признака и блокира. Машината не може към момента да  разбере подтекста на написаното. " Вижда " името Хитлер или нацистки знак и блокира. Текстът може да е антихитлеристки, само че щом е употребявано името на Хитлер...БАМ...машината раздава правораздаване. В различен случай ме блокирака за една подигравка. Хитлер и  Сталин возят в детска количка-танкче Владимир Путин. И още веднъж...БАМ...трийсет дни в ареста.

Преди малко изпратих пояснение и митинг до някакъв надзорен ръб на " Facebook ". Но ми дадоха отговор автоматизирано, че не преглеждат всички недоволства. Но в случай че въпреки всичко решат да прегледат моето - може да отнеме няколко седмици. А до тогава отново ще бъда  на независимост.

В Ню Йорк се бях сприятелил с Айзък Азимов. Но тогава не ми минаваше през мозъка, че ще доживея до терора на роботите. Доживях.

Как човек да спори с машина? Възможно е, само че при такива случаи споделяме, че индивидът е полудял и приказва с готварската печка или с пералнята. 

Пиша го това с комизъм, само че в действителност въпросът е доста сериозен. Машините са на път да ни победят. Създадените от нас машини.

Вече е ужасно, а какво ли следва? Днес логаритмите блокират свободното слово в обществените мрежи или броят по какъв начин сме дали своят вот, само че на следващия ден е допустимо да издават присъди. И да вкарват хората в пандиза, тъй като по този начин са били програмирани. От нас, от хората...
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР