Константин II, последният крал на гърците почина, на 82-годишна възраст

...
Константин II, последният крал на гърците почина, на 82-годишна възраст
Коментари Харесай

Почина Константин II, последният гръцки крал

Константин II, последният крал на гърците умря, на 82-годишна възраст в болница „ Игия ” в Атина. Той беше приет в болница поради инсулт.

Последната му обществена изява беше през октомври 2022 година, когато излезе на вечеря в центъра на столицата със сестрите си и със брачната половинка си. 

Утре сутринта ще има изключително известие за детайлностите по ритуала. 

Въпреки висящи правосъдни проблеми, огромна адвокатска адвокатска фирма се е заела с превъзмогването им за да се състои погребалната гала на някогашния монарх.

Това ще се случи в гробницата в някогашните кралски дворци в Татои в покрайнините на църквата „ Възкресение Христово ” в северната част на гръцката столица.

Константинос е роден на 2 юни 1940 година. Той е второто дете и единственият наследник на крал Павел I и кралица ФридерИки. В деня на раждането му от хълма Ликабет са създадени с оръдия 101 изстрела, с цел да се заяви, че се е родила мъжка рожба, престолонаследник. Той е кръстен в Двореца на Атина, в този момент Президентски замък. Константин II беше крал на гърците от 6 март 1964 до 1 юни 1973, когато диктаторският режим отстранява държавното устройство на Кралската република и вкарва държавното устройство на президентската парламентарна народна власт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР