Конспиративните теории са лесна мишена за подигравки, защото най-често се

...
Конспиративните теории са лесна мишена за подигравки, защото най-често се
Коментари Харесай

Невероятни конспиративни теории, които са се оказали истина

Конспиративните теории са лесна цел за насмешки, тъй като най-често се популяризират от хора, които пишат за хора-гущери по уеб сайтове с дизайн, който беше демоде и през 90-те. Но в доста редки случаи това, което може да звучи като неуместно, в действителност се оказва, че в действителност се е случило.

Най-богатите и авторитетни в света се събират за секрети ритуали

Теория на конспирацията:

Много от тайните теории произлизат от концепцията, че шепа богати и авторитетни хора управляват целия свят. Това е правилно в прочут смисъл, само че всички знаем, че бизнесмени и вложители се съревновават всекидневно за пазарни дялове. Представяте ли си, в случай че богатите и авторитетните в действителност надяваха качулките и се събираха, с цел да извършват нелепи ритуали?

В реалност:

Истината е доста по-странна (както се случва често). Да, има известни срещи на богаташи, като да вземем за пример Билдърбъргската група, само че те най-вече се надвикват над напитки и големи вечери, а не принасят в жертва кози в името на илюминатите. Тук приказваме за срещите на Бохемския клуб, на които членовете – измежду които и президенти – се събират, с цел да извършват ритуали пред 10-метрова сова. Изобщо не си измисляме. Можете даже да посетите мястото, в случай че желаете.

Основан през 1872г, Бохемският клуб стартира като обществено събитие за релативно безобидни публицисти и актьори, като Марк Твен. Мнозина от членовете обаче били амбициозни и жадни за власт. Събиранията на клуба траяли, а членовете му ставали все по-влиятелни. През 30-те години на предишния век Бохемският клуб се трансформирал в извънредно средище на богатите и известните.

През 80-те в него членуват 2300 души, измежду които авторитетни сенатори, предприемачи и политици. Списъкът с чакащите бил безконечен – 33 години с цел да се освободи място.

Макар бизнесът публично да не се окуражава, в реалност не е по този начин. Някои от най-важните покупко-продажби в историята са подписани точно в Бохемския клуб – да вземем за пример планирането на плана Манхатън. Можете да благодарите на срещата на бохемите от 1942г за атомната бомба.

Комитет за Държавна сигурност (на СССР) са имали спящи сътрудници, подготвени да саботират Америка от вътрешната страна

Теория на конспирацията:

Лесно е да се не помни, че не е нужно да се връщаме доста десетилетия обратно, с цел да открием Америка захласната от концепцията, че комунисти се крият под всяко легло. Да, Запада беше на нокти със Съветския съюз – това е по този начин – само че същински параноичните бяха сигурни, че съседите им, учителите на децата им и продавачите от магазините вечер се събират в мазетата си, с цел да чертаят проекти за инвазия. Така, когато другарите им дойдат пред портите на Америка, те ще са подготвени да им оказват помощ.

В реалност:

Наистина е имало съществени проекти на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) да саботират инфраструктурата на Америка при положение, че избухне война, като на всеки ъгъл е имало сътрудници в подготвеност. Знаем за това с помощта на някогашен Комитет за Държавна сигурност (на СССР) деятел, който копира документи от архивите на службата и бяга на Запад след края на Студената война.

Много от екипите на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) също по този начин си подсигурявали подправени самоличности в Канада и Мексико. В Съединени американски щати били построени секрети оръжейни скривалища, зареждани с оръжия, които били прекарвани незаконно през границата. В тези скривалища било цялостно с експлозиви и мини, които са можели да всеят цялостен безпорядък в Америка. Сред евентуалните цели били освен военни бази, само че също петролопроводи, язовирни стени и електроснабдителната мрежа.

Централно разузнавателно управление на САЩ са спонсорирали Далай Лама повече от десетилетие

Теория на конспирацията:

Феновете на конспирациите ще ви кажат, че всеки и всичко значимо на света е обвързвано с Централно разузнавателно управление на САЩ. От Червения кръст до Бил Гейтс, всички скрито са поддържани и следени от Централно разузнавателно управление на САЩ в опит да бъде опазена Америка от враговете й.

В реалност

Централно разузнавателно управление на САЩ са провеждали много опити с ЛСД през 50-те, тъй че несъмнено, че са финансирали и някои откачени схеми. Като да вземем за пример оня път, когато тихомълком трансформират Далай Лама в своя антикомунистическа марионетка.

Докато мнозина симпатизират на Далай Лама от Тибет – лидер пацифист, изпратен в заточение от китайците – същинската история е малко по-мрачна и шпионска. Документи разкриват, че откакто бяга от Тибет през 1959г, противопоставящият се на държавното управление Далай Лама  и неговото придвижване скоро се оказват обект на доста финансиране от Централно разузнавателно управление на САЩ. Говорим за $1.7 милиона годишно през 60-те.

Макар самият Лама да отхвърля това, отчетите демонстрират, че цели $180 000 са отивали за персоналните му разноски – с други думи Централно разузнавателно управление на САЩ са плащали на Далай Лама шестцифрена заплата. Останалите пари потъвали в издигането на подготвителни лагери и подкрепяне на тибетската опозиция, което може да ви звучи като цялостната диаметралност на посланията за мир на пацифиста.

Разбира се Централно разузнавателно управление на САЩ нямаше да са Централно разузнавателно управление на САЩ, в случай че не разиграваха тибетците, до момента в който се преструват, че им оказват помощ. Далай Лама бил уверен, че Централно разузнавателно управление на САЩ поддържат независимостта на Тибет, само че в реалност американската организация просто желала тибетците да всяват безпорядък и да пречат колкото се може повече на Китайците.

Всъщност организацията даже не харесвала тибетците, тъй като от тях не ставали положителни шпиони.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР