Консорциум от компании в ИТ индустрията, към който се присъединиха

...
Консорциум от компании в ИТ индустрията, към който се присъединиха
Коментари Харесай

ИТ индустрията по света ще се бори с фалшивото видеосъдържание

Консорциум от компании в ИТ промишлеността, към който се причислиха колоси като Adobe, Microsoft, Intel, Twitter, Sony, Nikon, BBC и Arm, през идващите години да внедри стандарт за засвидетелствуване на фотоси и видео, който ще предотврати разпространяването на подправено наличие в световната мрежа, заяви Nikkei Asian Review. Механизмът ще се основава на нова блокчейн технология.

Консорциумът към този момент си има и публично име - Коалиция за генезис и достоверност на наличието (C2PA). Като разработчик на известни приложения за фотоси и видео, Adobe чака някои детайли от механизмите за засвидетелствуване да се появят в действителни артикули още тази година.
 Deepfake технологията прави осведомителната (и истинската) война още по-тревожна
Deepfake технологията прави осведомителната (и истинската) война още по-тревожна

Морални граници няма. Особено по време на война

В рамките на няколко години ще бъде образувана подготвена екосистема, която ще разреши на потребителите да управляват достоверността на фото и видео материалите на всички стадии от техния витален цикъл.

Съвременните невронни мрежи разрешават основаване на правдоподобни видеоклипове, които могат да се употребяват за разпространяване на подправена информация, а елементарният консуматор не постоянно има задоволително опит, с цел да разкрие измамата.

Коалицията C2PA желае да създаде механически стандарт, който ще подсигурява неналичието на интервенция във фото и видео материалите, употребявайки технологията на разпределения указател, по-известна като блокчейн.

Социалните мрежи са една от най-големите трибуни на подправено наличие, макар регулациите. Според изследванията потребителите на Фейсбук, които са над 65 години и хората с консервативни възгледи са по-склонни да споделят подправени вести, в сравнение с по-младите или по-либералните консуматори.

Все по-често обаче вторите без да желаят стават жертва на подправени вести и видеоклипове. Особено във време на пандемия, война и икономическа рецесия, когато пропагандата добива впечатляващи размери.
 Кои хора споделят най-често подправени вести във Фейсбук?
Кои хора споделят най-често подправени вести във Фейсбук?

Възpacттa пpeдcĸaзвa пoвeдeниeтo на потребителите пo-дoбpe oт вcяĸa дpyгa xapaĸтepиcтиĸa
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР