Консервативното правителство на Гърция оцеля след поискания вот на недоверие

...
Консервативното правителство на Гърция оцеля след поискания вот на недоверие
Коментари Харесай

Гръцкото правителство оцеля след вот на недоверие


Консервативното държавно управление на Гърция оцеля след поискания избор на съмнение в Народното събрание по отношение на дейностите му във връзка със снежната стихия , която затрупа основна атинска автомагистрала и остави хиляди хора без електричество в продължение на дни.

Предложението, импортирано от водача на главната опозиционна партия Алексис Ципрас, не съумя да получи нужните му девет гласа , като единствено 142 депутати в 300-местния парламент го поддържаха.

Ципрас, някогашният министър-председател, който беше надвит от Мицотакис на националните избори през 2019 година, назова дейностите на държавното управление на снежната стихия от понеделник, която затрупа Атина и други елементи на Гърция, " крушение " .

" Подайте оставка и свикайте избори ", обърна се той към премиера в Народното събрание, обвинявайки държавното управление, че се е провалило и в ръководството на пандемията и в реакцията си на възходящите цени на силата.
Хиляди атиняни бяха блокирани в колите си в продължение на часове в столицата и на околовръстния път Attiki Odos, частната автомагистрала към града.

Министрите обявиха, че предварителните уверения на шефовете на автомагистралата, че има задоволително тежка техника за разчистване на снега, са били прекомерно оптимистични , а основният действен шеф на компанията подаде оставка.

Снежната стихия прекъсна електрозахранването на към 200 000 семейства и предприятия в столицата, доста от тях за близо седмица, като районните и локалните управляващи си размениха обвинявания, че не са се мобилизирали задоволително бързо, с цел да разчистят падналите дървета и сняг.

Бурята повреди и клетките на птиците в зоологическия парк " Атика ", което докара до бягството на два орела и 30 ибиса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР