Консервативно Обединение на Десницата (КОД) излезе с позиция, адресирана до

...
Консервативно Обединение на Десницата (КОД) излезе с позиция, адресирана до
Коментари Харесай

КОД с остра позиция - призовават Столична община да спре Празничното гражданско шествие: Ние сме за Русия!

Консервативно Обединение на Десницата (КОД) излезе с позиция, адресирана до кмета на Столична община - Йорданка Фандъкова, в която упорстват да бъдат спени " деянията на противозаконната съветска агитация " и " да извърши пълномощията си по член 12 ал.2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, като възбраните провеждането събитие, подкрепящо “държава спонсор на тероризма ”, според определението на Европейския парламент ".

Повод за острата реакция на партия КОД е появилата се информация за провеждането на “Празнично гражданско шествие пред президентството под надпис “Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия! Победата е наша! ” в събота от 13 часа.

Вижте цялостния текст на позицията на КОД:

ДО

Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА
КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА 

ПОЗИЦИЯ ОТ КОД (Консервативно Обединение на Десницата)

Уважаема г-жо Фандъкова, 

Във връзка с появила се информация за провеждането на “Празнично гражданско шествие пред президентството под надпис “Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия! Победата е наша! ” в събота от 13 часа,

От Консервативно обединяване на десницата изрично настояваме за съблюдаване на Закона за събранията, митингите и манифестациите и недопускане провеждането на сходно унизително за България и противоречащо на решенията на Европейски Съюз събитие. 

Европейски Съюз и неговите страни членки, включително и България са единни в непоколебимата си поддръжка за Украйна и към този момент неведнъж и изрично осъдиха непровокираната и неоправдана военна експанзия на Русия и войната стартирана от Путин.

В тази връзка, ние от КОД, изрично настояваме да спрете деянията на противозаконната съветска агитация и да извършите пълномощията си по член 12 ал.2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, като възбраните провеждането на това събитие, подкрепящо “държава спонсор на тероризма ”, според определението на Европейския парламент. Настояваме да приведете в деяние и отговорностите си по алинея 5 от същия член, както и последващите по чл.13 и чл.14 от горецитирания закон, като уведомите съответните органи на Министерство на вътрешните работи за вашата възбрана и санкционирате уредниците му.

Очакваме съответното Ви решение!

                                                                                             С почитание:
                                                        Петър Москов – Председател на КОД
                                                     Ваньо Шарков – Председател на КОД - София
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР