Консервативният кандидат за канцлер на Германия Армин Лашет притисна своя

...
Консервативният кандидат за канцлер на Германия Армин Лашет притисна своя
Коментари Харесай

За НАТО, ЕС и коалициите спорят кандидатите за наследник на Меркел


Консервативният претендент за канцлер на Германия Армин Лашет притисна своя противник от социалдемократите Олаф Шолц по отношение на значими проблеми като оправянето с прането на пари и дали ще се съюзи с крайнолява партия, която се опълчва на НАТО и подлага на критика доста аспекти на Европейски Съюз. Лашет упрекна Шолц, че не е извършил отговорностите си, съобщи " Ройтерс ".

" Ако моят финансов министър работеше като вас, тогава щяхме да имаме сериозен проблем ", сподели Лашет. Шолц, отвърна, че съперникът му лъже, като основава подправеното усещане, че има следствие на неговото министерство, до момента в който проверяващите само желаят информация от министерството.

По отношение на бъдещи обединения, Шолц още веднъж отхвърли да изключи работата с левите , като съобщи, че гласоподавателите би трябвало да имат своето мнение по време на изборите. Той обаче даде да се разбере, че има разлики сред партиите, които биха създали обединението доста сложна. Сред тях са точно отношрнията с НАТО и Европейски Съюз, които Шолц признава като доста значими при всяко немско държавно управление.

За това спориха двамата по време на телевизионния спор довечера сред главните претенденти за правоприемник на Ангела Меркел като канцлер - Шолц, Лашет и претендента на " Зелените " Аналена Бербок.

Припомняме, че немските социалдемократи (СДП) отвориха по-голяма преднина пред консервативния блок на Армин Лашет . Това демонстрира

Две седмици преди парламентарните избори, които се оказаха ненадейно турбулентни, допитването на INSA за " Билд ам Зонтаг " сложи СДП с 26% поддръжка, което е нарастване с един процентен пункт спрямо преди седмица и най-високият им рейтинг от юни 2017 година

Консервативният блок на Лашет не записва смяна в поддръжката с 20%, а Зелените означават спад с 1 пункт до 15 на 100 поддръжка.
 Консерваторите на Меркел с цялостен срив 20 дни преди изборите в Германия
Консерваторите на Меркел с цялостен срив 20 дни преди изборите в Германия

Консервативният блок в никакъв случай не е записал единствено 19 % поддръжка

Консерваторите към този момент изпускат притегателната мощ на Меркел, която след четири изборни победи и 16 години отпред на най-голямата европейска стопанска система не е претендент още веднъж.

През последните три месеца консерваторите изгубиха 8-9 процентни пункта поддръжка в множеството допитвания.

Повечето специалисти считат, че тристранна коалиция е най-вероятният резултат от изборите - сюжет, който може да отнеме няколко месеца за договаряния, през което време Меркел остава канцлер.
 Левите в Германия канят социалдемократи и зелени за коалиция
Левите в Германия канят социалдемократи и зелени за коалиция

След 16-годишно дясно ръководство, страната може да поеме нов курс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР