Конната база Ахил се нуждае от помощ, за да запази

...
Конната база Ахил се нуждае от помощ, за да запази
Коментари Харесай

Конна база Ахил има нужда от помощ, за да продължи да работи с деца със СОП

Конната база " Ахил " се нуждае от помощ, с цел да резервира мястото, на което се намира и да продължи да оказва помощ на деца със специфични потребности. Тя е основана преди 9 година, а от 5 години е за деца със специфични просветителни потребности.

" Създадохме Фондация " Можем дружно " като неправителствена организация, която да поддържа фамилиите, осигурявайки 70% от сумата на една лечебна сесия. На постоянен принцип децата, които имат потребност, посещават конната база ", съобщи ръководителят на фондация " Можем дружно " и притежател въз основата Ваня Тодорова  предаването на   " България заран ".

През лечебни занимания са минали повече от 50 деца, някои - с по-малко визити, други не престават към този момент 5 година Конната база е основана върху терен чартърен, притежателят е решил да го продаде.

" Изградихме я върху гола и неприветлива повърхност, направена е по този начин, че да бъде уютно и прелестно на гостите. Трябва да се оправим със закупуването на терена, в противоположен случай би трябвало да закрием базата или да я преместим, а сезонът ни стартира след месец. Имаме договаряния с банка за разпределяне на капиталов ипотечен заем. Нужната сума е 313 000 лева Банката желае да имаме самоучастие от 70 ", посочи Тодорова.

Пред Bulgaria ON AIR тя добави, че е стартирала акция, която цели събиране на средства точно за самоучастието. За седмица са събрани към 1500 лева Нужната сума би трябвало да я има до месец и половина.

" В базата се вършат и доста събития, които са отворени за необятната аудитория, с цел да могат деца със и без просветителни потребности да се социализират.

Макар конната терапия да е прочут способ в целия свят, у нас няма доста такива бази, в които да работят подготвени експерти.

Банкова сметка:

Фондация " Можем дружно "

IBAN: BG15FINV91501217270025

Основание: конна база

PayPal: [email protected]
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР