Конкурсният изпит за кандидат-студенти по биология започна в 14.00 часа

...
Конкурсният изпит за кандидат-студенти по биология започна в 14.00 часа
Коментари Харесай

Близо 1000 кандидат-студенти са се записали за изпита по биология в СУ

Конкурсният изпит за кандидат-студенти по биология стартира в 14.00 часа в 272-а публика в Ректората на Софийския университет (СУ) " Св. Климент Охридски " и за него са се записали 973-ма претенденти. Това заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

 
В наличието на зам.-ректора на СУ проф. Ренета Божанкова , на декана на Медицинския факултет - проф. Любомир Спасов , на зам.-декана на Биологическия факултет и ръководител на изпитната комисия - доцент Петя Христова , и на зам.-декана на Медицинския факултет и ръководител на изпитната комисия проф. Цветанка Маринова кандидат-студенти са изтеглили вид 1 на теста в съставен елемент 1 на изпита и тематиката " Отделителна система - устройство и функционалности. Здравни знания за отделителната система на индивида " в съставен елемент 2 , който е наложителен единствено за искащите да аплайват в специалността " Медицина ".

 
С сполучливо изискан изпит по биология се кандидатства в специалностите на СУ - " Оптометрия ", " Учител по естествени науки в съществена степен на образованието ", " Екохимия ", " Биология ", " Молекулярна биология ", " Екология и запазване на околната среда ", " Биотехнологии ", " Биология и химия ", " География и биология ", " Биомениджмънт и стабилно развиване ", " Биология и британски език ", " Агробиотехнологии ", " Геология ", " Физическо образование и спорт ", " Медицинска сестра ", " Медицинска рехабилитация и ерготерапия ".
 
С изпити по биология и по химия бъдещите студенти могат да аплайват за специалностите " Фармация " и " Медицина ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР