Конкурсът за детска рисунка Пътят и аз“ по глобалната програма Безопасност и

...
Конкурсът за детска рисунка Пътят и
аз“ по глобалната програма
Безопасност и
Коментари Харесай

УЧЕНИЦИ СТАВАТ ДИЗАЙНЕРИ НА ПРЕДПАЗЕН КОЛАН ЗА RENAULT

Конкурсът за детска рисунка „ Пътят и аз “ по световната програма „ Безопасност и подвижност за всички “ тази година е в партньорство с МОН, екипа на кино лентата „ Лили Рибката “ и Зоологическа градина - София

Renault България разгласи старт на осмото издание на състезанието за детска рисунка „ Пътят и аз “ по световната стратегия на Renault „ Безопасност и подвижност за всички “.

Тази година, с изключение на Министерството на образованието, сътрудници на състезанието са и Зоологическа градина – София и екипът, реализирал кино лентата „ Лили рибката “. За атрактивните високотехнологични и творчески награди ще се борят възпитаници от първи до пети клас в тимове от 2 деца, преминали образование по програмата за пътна сигурност и запазване на околната среда от всички български учебни заведения.

Учениците в първи и втори клас ще рисуват по тематиката „ Електромобилът и джунглата “. Темата е въодушевена от партньорството със Зоологическата градина - София, която тази година празнува своята 130-а годишнина. Децата ще би трябвало да показват визията си за чистите, задвижвани от електричество, транспортни средства, които пазят природата и съжителстват спокойно с животните в нея.

Децата във възрастовата група III-V клас ще творят по тематиката „ Коланът на моята спортна кола ”. Темата е въодушевена от новия план на Renault България “VIVE ” – моден аксесоар за колан, стартиран в три дизайна – мъжки, дамски и детски. Инициативата цели да промени мрачната статистика, съгласно която България е на първо място по смъртност на пътя в Европейския съюз, а сред 200 и 300 души загиват годишно, тъй като са били без предпазен колан.

Лансираният детски дизайн за аксесоар за колан е въодушевен от българския детски филм „ Лили рибката “. Продуцентът и режисьор на кино лентата Ясен Григоров ще се присъедини към журито, което ще избере победителите. Другите членове на журито са представители на Renault България, МОН, Зоологическа градина – София и V+O Communication.

За спечелилите при най-малките голямата награда е подпора за компютърни игри. Спечелилите второ място ще получат 3D магически молив, а бронзовите медалисти – робот с изкуствен интелект.

Във втората възрастова група най-добрите дизайнери ще се радват на истинско признание – дизайнът им ще бъде въведен в произвеждане. Предметната премия за тях е дрон. За второ място премията е смарт часовник, а за трето – VR очила.

И тази година изложбата на колела „ Пътят и аз “ ще въодушевява за присъединяване в конкурса. Експозицията от рисунки на победителите от предходното издание на конкурса ще посети 20 учебни заведения в страната в рамките на 3 месеца.

Програмата в България е част от глобалната стратегия на Renault, която от старта си през 2000 година е обхванала над 14 млн. възпитаници допълнително от 35 страни по света. Чрез нея Renault дава своя принос за намаляване броя на пътните произшествия и повишаване информираността на учениците за въздействието на човешката активност върху природата. През миналото издание на конкурса в България се включиха близо 1800 деца от 71 учебни заведения в 140 обитаеми места, които се състезаваха с над 600 рисунки.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР